важните неща

Начало | важните неща | С признателност и любов отбелязваме международния Ден на учителя

С признателност и любов отбелязваме международния Ден на учителя

Аз детето | 2021-10-05

С признателност и любов отбелязваме международния Ден на учителя

Знаете ли какъв ден е днес, освен, че е вторник? :-) Във всички страни по света, включително и у нас, на 5 октомври се чества Международният ден на учителите. Този ден официално е обявен като такъв от ООН през 1994 година. Но стъпките за обявяването му са направени много преди това. През 1966 година е приет документ за статута на учителя.

Със затварянето на училищата, когато се наложи родителите да съчетават работа от вкъщи с неизбежните детски въпроси по уроците и да се превърнат отчасти в учители, много от тях за първи път осъзнаха сложността на тази професия – но и колко важна е родителската подкрепа в образователния процес. „Обществена нагласа е, че учителите трябва да вършат всичко, а приносът на родителите не е толкова важен. Но това не е така.“ Това казва Димка Джиева, учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Велинград.

„Колкото и сърцат и отдаден да е учителят, ако родителите не стоят зад гърба му, нищо не може да се случи така, както учителят си го представя.“ Това сподели Йорданка Първанова, учител в ОУ „Св. Иван Рилски“, Хасково.

Приканваме всеки, малък и голям,да отдели минута и да си спомни, с любов и признателност, как учителят е променил за добро неговия живот и да го поздрави, дори и с една добра дума, да каже нещо хубаво с което помни преподавателя си. За учителите това е повече от всяко цвете и материален подарък!

А Az-deteto.bg поздравява всички учители с това стихотворение на Ренета:

Учителко моя любима,
все с усмивка и неуморима,
научи ме да пиша, да чета,
да бъда умна и добра.
Чувстваш ме като своя дъщеря,
за което от сърце благодаря.
Любовта си цяла даваш
и безкрайната ми обич заслужаваш.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град