афиш

Начало | афиш | Премиера на „Трите прасенца“ в Държавен куклен театър – Видин

Премиера на „Трите прасенца“ в Държавен куклен театър – Видин

Аз детето | 2022-03-09

Премиера на „Трите прасенца“ в Държавен куклен театър – Видин

Видинският Държавен куклен театър ще представи премиерен спектакъл на постановката на „Трите прасенца“, каза за БТА директорът на трупата Поли Трифонова. Представлението е създадено по мотиви от познатата народна английска приказка. Пречупена през призмата на режисьора Магдалена Митева, историята разказва на публиката за леността, за суетата и самотата, допълни Трифонова. Посланията, които тя традиционно предава чрез своите спектакли, са свързани с това да ценим истински важното около нас – семейство, приятели, природа и да загърбим дребнавостите на ежедневието и култът към материалното. Видинският куклен театър от години работи с режисьора Магдалена Митева и заедно с нея трупата е реализирала постановките на „Рибарят и златната рибка“, „Принцесата и граховото зърно“, „Изгубеният ключ“, „Въздух“, „Тримата братя и златната ябълка“.

Драматизацията, режисурата и сценографията на премиерното представление на „Трите прасенца“ са дело на Магдалена Митева, музиката – на композитора Никола Стоянов. В пиесата участват актьорите Пламен Кънев и Теодора Рашед.

Премиерата е на 10 март, четвъртък, от 18:00 ч. на сцената на Държавен куклен театър – Видин. След премиерата спектакълът ще бъде представен и в събота, 12 март, от 11:00 ч., уточняват от театъра.

Прочетете още:
Трите прасенца, медената питка и седемте козленца



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град