афиш

Начало | афиш | Държавен куклен театър – Русе ще отбележи Световния ден на кукления театър с премиера!

Държавен куклен театър – Русе ще отбележи Световния ден на кукления театър с премиера!

Аз детето | 2022-03-18

Държавен куклен театър – Русе ще отбележи Световния ден на кукления театър с премиера!

През 2003 г. Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО), обявява 21 март за ден на Кукления театър. Посвещава се на подкрепата и популяризирането на кукленото изкуство по целия свят.

Една от най-обичаните културни институции в Русе продължава да обогатява своя репертоар, с любимите сред децата от цял свят текстове на неподражаемия Джани Родари. Държавен куклен театър – Русе ще отбележи празника подобаващо, с ПРЕМИЕРАТА на спектакъла „Кучето, което...“ по Джани Родари.

Постановката е режисьорски дебют на Деница Дончева и ще се играе на 21 март от 18.00 ч., в салона на Кукления театър, както и на 27 март 2022 г., неделя, от 11:00 ч. и 12:30 ч.

В представлението дебютират и най-новите попълнения на трупата, актьорите Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова. Тримата се дипломираха миналата пролет в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“ в класа на проф. Боньо Лунгов. Те умело си партнират с талантливите, познати на русенската публика актьори – Кремена Станева и Мартин Маринов.

Сценографията и куклите са дело на художниците Таня и Георги Пасеви, а музиката е композирана от Станимир Иванов.

Колко учители са нужни, за да научат едно малко кученце да лае?

А кой е най-добрият учител за едно кученце?

Петелът, кукувицата или човекът?

Трябва ли да можеш да лаеш, ако си куче?

И още много въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, докато намира себе си. Една такава приказка има няколко финала, защото има много пътечки, по които можем да вървим, докато пораснем. Можем даже да се заблудим, слушайки този или онзи…

Но в края на всяка приказка побеждава любовта, а светът от черно-бял става цветен.

Подходящо за деца над 3 години.

Държавен куклен театър – Русе поздравява всички, посветени на кукленото изкуство и всички, на които то носи възторг и радост!

Вижте още:
Кукли за театър



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град