приказки от деца

Начало | приказки от деца | Трите прасенца, медената питка и седемте козленца

Трите прасенца, медената питка и седемте козленца

Йоанна Милкова | 2011-05-05

Имало едно време три прасенца, които си нямали храна.

Един ден Червената шапчица отишла в гората да им занесе топла питка с масълце и мед. Там тя срешнала Мечо Пух, който много искал да си хапне от медеца. Червената шапчица му дала да си хапне от медеца и останала питката и масълцето за прасенцата.
Тя продължила по пътя си и срещнала Косето Босето. Тя го попитала дали ще й даде яйчица за нейните три прасенца. Косето казало, че няма и че Малечко Палечко му е взел всичките яйчица.

Отишла Червената шапчица при трите прасенца да им занесе питка с масълце, но те не били гладни, защото вече си уловили рибка. Червената шапчица извадила питката от чувала и тя се търкулнала по баира.

По това време Пепеляшка отивала на бал и по пътя видяла питката и я хванала да я занесе на бала, защото нямала какво да подари. Когато отишла и извадила питката, превърнала се в красиво момченце . Той й подарил кристални пантофки и поискал да се оженят. Родили им се седем козленца.

Един ден баба Меца излъгала козленцата и ги хванала всичките. Само най-голямото останало, защото нямало място за него в стомаха й. Тя легнала и заспала в леглото на Спящата красавица. Принцът дошъл и разрязал корема на баба Меца и козленцата излезли. Напълнили корема на баба Меца с балончета и тя полетяла в небето. Така тя летяла и отишла на Северния полюс на топло.
Така всички заживели щастливо.



Коментари
5 коментара

katrina Stefanova, 10 г.,

Публикувано на 06.05.2011

smesica ot prikazki malko oburkvashto, no e strahotno

Plamena , ,

Публикувано на 15.05.2011

mnogo e hubava!

Росица Павлова, 10 г.,

Публикувано на 28.05.2011

Много добре за твоята възраст.

Надя Консулова, 10 г.,

Публикувано на 14.09.2011

яко

Росица Симеонкова, 13 г.,

Публикувано на 17.06.2014

Страхотна приказка,завладяваща беше

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град