афиш

Начало | афиш | „Тримата братя и златната ябълка“ и още интересни представления в Кукления театър в Търговище през март

„Тримата братя и златната ябълка“ и още интересни представления в Кукления театър в Търговище през март

Аз детето | 2022-03-10

„Тримата братя и златната ябълка“ и още интересни представления в Кукления театър в Търговище през март

Разнообразна програма представя през март Кукленият театър в Търговище, съобщават от БТА. Месецът е специален за театралното изкуство, тъй като отбелязваме два празника: 21 март – Световен ден на кукления театър и 27 март – Световен ден на театъра, каза организаторът в културната институция Гинка Иванова.

По случай тези две дати екипът на Държавния куклен театър в областния град е подготвил няколко спектакъла. В програмата са включени представления на актьорите от Търговище, както и на техни колеги от Шумен, Русе и Габрово.

С постановката „Тримата братя и златната ябълка“ в събота, 12 март, ще гостува театър „Васил Друмев“ от Шумен. Следващата събота театралите от Търговище ще разкажат „Супер доктор Димитров или приказка за мръсните ръце“.

Във вторник, 22 март, от 18:00 часа ще се играе „Пинокио“ – семеен спектакъл на Държавния куклен театър в Русе. Спектакълът е носител на награда ИКАР 2020 в категория „Най-добър куклен спектакъл“. Подходящ е за деца над седем години и техните родители. Продължителността му е 80 минути, посочват домакините от културната институция.

Изненадите за зрителите продължават на 24 март, отново от 18:00 часа, с постановката „Последният лист“. Това е премиерен спектакъл за възрастни на Кукления театър в Търговище, който не е за лица под 14 години. Представлението е режисьорски дебют на актрисата от търговищкия куклен театър Диляна Димитрова и е по едноименния разказ на американския писател О. Хенри.

Заповядайте на представленията. Ще се радваме заедно да отбележим нашите празници, призовават малките и големите зрители от ръководството на културната институция.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град