За родители

Начало | За родители | Първата по рода си у нас „виртуална кухня“ ще помага на родителите от София

Първата по рода си у нас „виртуална кухня“ ще помага на родителите от София

Аз детето | 2022-09-30

Първата по рода си у нас „виртуална кухня“ ще помага на родителите от София

Програмният продукт „Виртуална кухня“, който Столична община ползва за трите общински комплекса за детско хранене, от тази година включва и седемте районни детски млечни кухни в София – (https://vk.uslugi.io/). Това съобщава заместник-кметът на София Дончо Барбалов на страницата си във Фейсбук. Чрез тази електронна услуга, в удобно за тях време, родителите могат да заявят ваучери за храна, да ги платят онлайн или на каса на „Изипей“.

Услугата може да се ползва както през смартфон, така и от компютър. За да ползва услугата, родителят трябва да се регистрира в системата. Абонатите на „Виртуална кухня“ получават справки по заявените и купени ваучери. Имат възможност да проследят плащанията си и изразходването на закупените ваучери. В профила си, регистриран във „Виртуална кухня“, всеки родител получава информация за дневното меню, с указани хранителни стойности и алергени за всяко ястие. При регистрация на заявление за ползване на детската кухня, родителят трябва да се запознае с общите условия, публикувани в сайта на Столична община, където те са описани подробно.

При успешно завършена регистрация, системата извежда регистрационен номер и указания за родителя – стъпките, които следват регистрацията, за ползване на „Виртуална кухня“. Освен улеснение за родителите, административният модул на платформата дава възможност за стриктен контрол от страна на Столична община и отчетност на работата в Комплексите за детско хранене и районните млечни кухни.

Чрез продукта могат да се правят всякакви справки за всяка от кухните – да се видят закупените ваучери, реално използваните ваучери, броят абонати, начин на плащане – по банка, Ипей, или в брой, съобщава районният кмет.

Photo by Derek Owens on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град