новини детски

Начало | новини детски | Международен детски конкурс за рисунки „Тъпан бие, хоро се вие“ обяви Община Монтана

Международен детски конкурс за рисунки „Тъпан бие, хоро се вие“ обяви Община Монтана

Аз детето | 2022-01-20

Международен детски конкурс за  рисунки „Тъпан бие, хоро се вие“ обяви Община Монтана

Международен детски конкурс за изобразително изкуство „Тъпан бие, хоро се вие“ обяви Община Монтана, съобщи Нели Василева от отдел „Култура“ на местната администрация. Темата на творческото състезание за деца през тази година е „Музикалните инструменти“. Тъй като конкурсът е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев“, организаторите ще се радват младите художници да посветят творбите си именно на духовата музика.

Конкурсът с наслов „Музиката и танците на моя народ“ ще се проведе на два етапа. До 30 март 2022 година участниците трябва да изпратят качествени дигитални снимки на своите рисунки на имейл, а след това те ще бъдат публикувани на страницата на конкурса във Фейсбук.

Професионално жури ще оцени рисунките и ще класира 200-те най-добри, които ще се състезават в заключителния етап. До 30 април те трябва да изпратят оригиналите на адреса на Община Монтана, а след това ще бъдат определени победителите и призьорите в двете възрастови групи до 11 и до 15 години.

Наградите ще се връчат в тържествена обстановка при откриването на празниците на духовите оркестри „Дико Илиев“ в средата на юли. Победителите ще получат статуетката на празниците, грамота и предметна награда, а подгласниците им – грамота и предметна награда. Отличените с поощрителни награди ще получат диплом за отлично представяне, а рисунките им ще бъдат включени в изложбата от конкурса, уточни Василева.

Photo by Dragos Gontariu on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град