сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол

Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол

Мирела Любенова | 2017-02-16

Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол

Есента е красива – знаем, че сме ви го повтаряли безброй пъти, но е факт. Макар да ни остава още много, ама много време преди следващата есен, не пречи да ви го кажем отново. И не, не се притеснявайте, лято ще има, не се отменя, днес просто решихме да ви предложим интересен нов начин за рисуване, който вярваме ще се хареса на мнозина от вас. Той е особено подходящ за всички, най-вече за тези като нас, които не ги бива чак толкова в рисуването. Благодарение на него ще направите такава красива картина, че дори и есента може да ви завиди за нея. Да не споменаваме какво би казал някой художник ако я види. Естествено с тази техника можете да нарисувате всичко, което поискате, но сметнахме, че есенни листа биха били най-подходящи поради простата причина, че цветовете тук се сливат по изключително красив начин, точно като на есенни листа. Сега като се замислим дъгата също би била подходящ вариант. Но стига сме се хвалили сами, нека да ви представим техниката на мокрия акварел и сами ще се уверите колко лесна и красива е тя.

За да рисувате в този стил естествено ще ви трябват водни боички, картон, пулверизатор, малко тиксо, лист хартия, молив и сол. Да, точно така, сол, тя не само прави храната по-вкусна, но и картините по-красиви. Ето как!

Първото, което трябва да направите е да залепите листа хартия на който ще рисувате върху картон, като е добре листът да е малко по-малък от картона. Това се прави поради простата причина, че ще мокрите много и е добре да не си намокрите красивото бюро или пък случайно да го оцветите без да искате. Освен това така листът ще изсъхне на спокойствие и красивата ви картина няма случайно да се разкъса, докато е мокра. Прикрепете листа към картона с малко тиксо в края. Така е най-лесно и бързо. След това с помощта на молив нарисувайте картината, която сте избрали: есенни листа, дъга или каквото сметнете за подходящо. Не е нужно да се стараете много, само я очертайте, другата работа ще свършат боичките и солта.

След това в пулверизатор (шишенце с помпичка за пръскане) сипете хладка вода. Настройте го, ако е възможно на най-малките капчици и обилно напръскайте листа си с вода. Изчакайте 4-5 минути водата да попие в листа и вълшебството започва. Започнете да оцветявате картината си, както бихте направили по обикновения начин, само че всеки път, когато слагате нов цвят или боя, я посипвайте със сол. Ще видите как боята се разтича и слива, но не се притеснявайте, точно това е, което трябва да стане. Ще бъде красиво. За да оцветите всеки отделен обект и за да не се слеят много цветовете, които не трябва изчакайте да изсъхва. Така например ние направихме красив космически фон за нашите листа, а след това изчакахме да изсъхне и преминахме към оцветяването им. Нали не забравяте да поръсвате със сол, много е важно.

Когато приключите с рисуването изчакайте да изсъхне изцяло, около 15-20 минути, след това изтръскайте излишната сол и сте готови. Толкова е красиво, че направо не е за вярване, че сте го направили сами и на всеки ще му се прииска да го изложи в някоя художествена галерия. 

Ако обичате да рисувате, имаме и още няколко интересни предложения:
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Рисуване с... вода – най-новата и интересна техника в света
Рисуване със сапунени мехури
Весел артпроект с тебешири и много цветя



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град