игри в дома

Начало | игри в дома | Весел артпроект с тебешири и много цветя

Весел артпроект с тебешири и много цветя

Аз детето | 2019-10-30

Весел артпроект с тебешири и много цветя

Рисуването винаги е интересно и приятно занимание, особено когато откриеш и някой нов начин за изобразяване на форми и цветове, които после можеш да слееш в една красива картина. Дори и да не си най-талантливият художник, това не пречи да рисуваш. Всеки обича рисуването, то успокоява и помага на въображението да се развихри. Най-важното е, че рисуването винаги може да ти осигури весели мигове, когато трябва да си седиш у дома и сам да си измисляш игри и забавления. Точно такава идея за весело прекарване сме ви приготвили и ние сега. Един истински цветен и красив артпроект. Можете да нарисувате красиви цветя и други картинки по начин, който не сте виждали досега – с тебешири, при това у дома. Знаете, че обикновено тебеширите се използват за рисуване навън и след първия дъжд вашият шедьовър се измива. Този път това няма да стане, защото картината ще седи у дома, колкото вие пожелаете.

Смятаме, че тебеширите са доста подценявано средство за рисуване. Твърде прашни, много цапащи – това са основните неща, които всеки си мисли, когато чуе тебешир, особено мама, нали? Е, забравете за това. Тебеширите са отлично и интересно средство за рисуване дори и у дома, просто трябва малко да се внимава и това е всичко. Те имат интересни и ярки цветове и знаем, че децата ги обичат. Затова нека направо да минем към новата идея за този артпроект.

За него ще ви трябват черен картон или хартия, дори няма нужда да е толкова голяма, лепило, най-добре да е бяло, а не прозрачно, молив и разбира се цветни тебешири. За подобна техника за рисуване решихме, че цветята биха били най-подходящи, но вие можете да нарисувате и нещо друго, каквото ви харесва.

Първото, което трябва да направите е да очертаете с молив обектите, които ще се намират на вашата бъдеща красива рисунка. След това внимателно минете очертанията с бялото лепило. Ако сте си купили такова в тубичка, можете да рисувате направо с тубичката или пък за по-лесно да си намерите четка за рисуване, която да потапяте в лепилото и с нея да очертавате рисунката. Това се прави, за да може след това тебеширът да не излиза от контурите на рисунката и за да изглежда тя по-обемна, все едно е триизмерна. Оставяте така лепилото да изсъхне за около 5-10 минути. През това време вие можете да решите какви цветове ви трябват. Ако сте решили да опитате предложението ни с цветя, вземете от всички, колкото повече, толкова по-хубаво ще бъде. Накрая просто започнете да оцветявате с тебеширите, сякаш рисувате навън.

Интересен ефект например се получава, ако оцветите цветето с един цвят, леко размажете с пръсти и направите същото с още един или два други различни цвята. Получава се чудесен преливащ ефект. Ако пък очертаете на места рисунката с бял тебешир, който също леко размажете, ще се получи усещане за светлосенки, сякаш картината е жива и огрявана от лично нейно слънце през цялото време.

Накрая не забравяйте да довършите всичко и с фон. Стават чудесни картини, убедени сме, че когато сами видите какво се получава, ще искате да си направите и още, и още, докато накрая не стане цял артистичен проект, достоен за някоя художествена галерия на модерното (тебеширено) изкуство.

Забавлявайте се!

Вижте още:
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Рисуване със сапунени мехури
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво



Коментари
2 коментара

BYRCIN nyrai fexmi, 10 г.,

Публикувано на 29.12.2016

kak va e igrata

Златина Стоянова, 7 г.,

Публикувано на 09.04.2017

Чудесна идея ще пробвам . Поздравявам ви

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град