сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Поканете пролетта с тези интересни цветя

Поканете пролетта с тези интересни цветя

Аз детето | 2017-02-28

Поканете пролетта с тези интересни цветя

Времето става все по-топло и по-топло, снегът отдавна се стопи и пролетта наистина чука на вратата. Затова още преди цветята навън да са се показали, още преди дърветата да покажат новите си свежозелени листа, а тревата да стане приятна, какво ще кажете да поканите пролетта и у дома или пък защо не дори в класната стая. Тази украса ще внесе точно онова свежо настроение, от което всички в училище имате нужда. Сигурни сме, че учителите ви ще бъдат приятно изненадани от нея, а пък за вас това ще е още един повод да се повеселите заедно с целия клас или пък със семейството.

За тази прелестна украса ще са ви необходими:

  • малки бели хартиени чинии (с десертен размер)
  • боя – зелена и каквато друга решите, че ще е подходяща за цветята
  • ножица
  • лепило
  • зелена хартия
  • някакви пръчки или дървени шишчета

Прави се ето така:

Първото, което трябва да направите е да изрежете малки прорези на чинията, които обаче да започват някъде от периферията ѝ. Средата задължително оставете цяла. Това ще са венчелистчетата на цветята.

След това оцветете всички пръчки или шишчета със зелена боя и ги оставете настрани. Добре е да ви кажем, че ще е хубаво да постелите цялата маса, чин или бюро, където ще творите с нещо – листове, стари вестници, найлон, защото с боята ще стане доста мърляво, а сме сигурни, че след това няма да искате да търкате боя от хубавата маса вкъщи или от чина в училище. Пък и така спокойно ще можете да оставите боядисаните пръчки настрани, за да изсъхнат без да се чудите върху какво точно.

Докато те съхнат идва и най-цветната част – оцветете чинията така, че да прилича на цвете с тичинка по средата и цветни листенца. Можете и просто да оцветите дъното на чинията в жълто, а останалата да оставите бяла. Така ще си направите сладки маргаритки, а можете и да я оцветите с много различни цветове за още по-свежо настроение – изборът е ваш. Докато и чинията изсъхва, от зелената хартия изрежете две големи листенца и ги залепете от двете страни на пръчката. След това най-отгоре закрепете и цветето от чиния, оставете за 5-6 минути лепилото да стегне и сте готови.

Звучи бавно, ама само за четене. В действителност се прави много бързо и можете само за половин-един час да си направите поне 10 такива цветя. След това можете да ги залепите с тиксо на прозорците, или пък да пробиете чиниите отгоре, да нанижете прежда и да ги закачите някъде! Красиво и оригинално!

Можете да си направите още и:
Красиви пролетни цветя с киригами
Украса с калинки от... лъжици



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град