игри в дома

Начало | игри в дома | Малък океан си направи и в смели водни игри се впусни

Малък океан си направи и в смели водни игри се впусни

Аз детето | 2019-07-30

Малък океан си направи и в смели водни игри се впусни

Искате ли ей сега да потопите ръката си в най-дълбоката част на най-дълбокия океан и да докоснете акула, да извадите мидичка или защо не динозавър или пък с изненада да разберете, че акулата и динозавърът са приятели. Ще си кажете, че това може да стане само насън и че е невъзможно в реалния живот, но ще сгрешите. Възможно е в реалния живот, докато си играеш и си в света на въображението. Точно така! Игрите с вода винаги са забавни, дори и когато трябва да си представиш, че леген с вода е цял океан и че малките играчки са наистина живи. Но това е лесно, след като си дете и имаш толкова много въображение, нали така? Пък и кога ще ти дадат да играеш с вода, ако не точно сега.

Затова смятаме, че задължително трябва да опитате тази идея, особено по-малките от вас, за които играта с преструване и измисляне е все още най-забавното нещо на света. Възползвайте се от този шанс, докато го имате. И си направете интересен малък океан за весела игра. Как ли? Много лесно – вземете леген или още по-добре голяма прозрачна купа или тава, или нещо подобно. Напълнете я с малки сини камъчета, ако се съгласят да ви купят и с малко изкуствени цветя или пък защо не истински. След това сипете и голямо количество хладка вода. Не забравяйте и мидички, рапанчета, акули, водолази и всичко друго, което имате и което мислите, че би могло да живее в океана.

След това играта започва. Представете си, че сте морски изследовател или пък акула, или пък че сте мида, която си мечтае да плува или просто бъркайте във водата, пак е забавно. Можете и да си организирате състезание с приятели. Напълнете малкия си океан с мидички, цветни камъни и други подводни „съкровища“ и след това вижте кой ще събере първи повечето от тях. Или пък кой първи ще намери най-ценното съкровище.

Има още толкова неща, които да направите с този малък „океан“. Просто се оставете на въображението да ви води.

С вода можете да правите и други забавни неща:
Магията на водата, която може да обръща нещата
С една свещ и малко вода става невероятен експеримент
Кой да предполага, че водата и олиото могат да са така интересни и красиви
Водата, която победи гравитацията
Студено и изненадващо: вода се превръща в лед директно пред вас



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град