игри в дома

Начало | игри в дома | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – изживейте пясъчно приключение у дома

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – изживейте пясъчно приключение у дома

Аз детето | 2019-08-21

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – изживейте пясъчно приключение у дома

Знаете ли, че много мъдри хора съветват, че за да ни е интересен животът, трябва да правим нещо ново и различно всеки ден. Нещо, което не сме опитвали досега! Не казваме, че вашият живот не е достатъчно интересен, убедени сме, че има много забавни неща, които правите всеки ден и че дните ви – особено през лятото – са изпълнени с малки и големи приключения. И въпреки това, защо през месец август – най-летния и най-приключенски от всички защо не опитате и нещо ново. Нещо за което никога не бихте се сетили. Как да го опитате след като не се сещате ли? Лесно – ние ще ви дадем идея. Всъщност ще ви даваме идеи всеки ден през целия август, които ще са коя от коя по-различни и цветни и които несъмнено ще оставят у вас хубави спомени. А дори и няколко сувенира. Можете да ги направите сами или пък да поканите приятели, родители, баба и дядо. Само ги опитайте!

Играта с пясък е най-забавното нещо, което можете да правите през лятото. Казваме ви го от дълъг, дълъг опит. Независимо дали говорим за безкрайния пясък на плажа или пък малко по-измеримия на детската площадка. С пясъка можеш да правиш абсолютно всичко: просто да го трупаш на големи купчинки, да правиш формички (нещо, което ние много обичаме дори и сега). Знаете ли, може и да не вярвате, но наистина когато ходим на плаж си носим скрити няколко формички: една на делфинче, една на мида и една на жаба. Издебваме когато няма много хора около нас, изкопаваме си малка дупка от която да вземем мокър пясък и започваме да правим. Случвало се е и да ни видят, но пък хубавото е, че повечето хора просто се усмихват, защото няма нищо лошо да запазиш детското в себе си по-дълго. Така че направете същото и вие. Играйте с пясъка колкото и до когато можете. Няма нищо по-хубаво от това. Правете формички, стройте замъци и им се радвайте. И нямате никакво извинение да не го направите. Вече дори и това, че сте си у дома не е, защото ние открихме интересна „рецепта“, с която да си направите истински мокър пясък. Всъщност даже и по-хубав от истинския, защото не се рони, не цапа и можете да го използвате отново и отново, колкото си поискате. Готови ли сте за едно пясъчно приключение?

За да си направите такъв специален пясък ще ви трябват:

  • купа
  • лъжица
  • 1 чаена чаша брашно
  • ¼ чаена чаша сол
  • 1 пакетче лимонтузу
  • 1 супена лъжица олио
  • половин чаена чаша топла вода
  • 3 чаени чаши пясък – можете да си купите такъв дори от зоомагазина (ние направихме точно това, не беше никак скъп, но пък беше ситен и красив, да не говорим, че има и различни цветове)
  • 2 супени лъжици течен сапун

Това е всичко! А сега като истински магьосник, владеещ природните сили си го направете!

В купа сложете всички съставки без водата и пясъка и ги разбъркайте хубаво. След това изсипете и водата и бъркайте отново, докато се получи тесто. Ще стане готово, когато изглежда така!

Накрая към тестото прибавяте 2 супени лъжици течен сапун и разбира се пясък и продължавате да бъркате, докато се получи... разтеглив пясък, който прилича много на мокър и можете да го оформяте както искате. Това е, готови сте!

Играта може да започне веднага. Най-хубавото е, че ще издържи поне месец и не цапа – нито дома, нито ръцете ви. Сега вече можете да си изрязвате формички и да правите красиви замъци. А представяте ли си колко ще е забавно ако поканите и приятел на гости, за да се забавлявате заедно!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град