игри в дома

Начало | игри в дома | Толкова много забавни игри само с 6 ленти тиксо!

Толкова много забавни игри само с 6 ленти тиксо!

Аз детето | 2019-06-01

Толкова много забавни игри само с 6 ленти тиксо!

6 дълги ленти тиксо или друга подобна лепенка – вярвате или не това ви е достатъчно, за да си измислите много забавни игри у дома. Просто четете и ще разберете как! Първо обаче нека ви кажем следното – може и да ви се струва, че тези игрички са бебешки, но всъщност са много, много забавни. Всеки обича движението – и по-малките и по-големите деца, а като нищо и родителите ви биха се включили. Скачане, прескачане, шпагат и още куп неща, които със сигурност бихте могли да измислите и сами! Ето това ще ви осигурят тези няколко ленти тиксо. Как ли? Много лесно!

Първо нека да поясним, че ще е добре импровизираната ви площадка за игра да е в коридор или друго място на което няма много мебели или пък други места на които може да се ударите или да счупите нещо ценно и скъпо и накрая да стане играчка-плачка. След това ще е хубаво мястото и да е с балатум или паркет, не че на килима също няма да стане, но ще е малко по-трудно. Ако разбира се се притеснявате от лепенката – просто използвайте сламки или пръчки по същия начин. Просто с тиксо е по-лесно.

След като сте наясно с тези подробности – пригответе и площадката за игра. За целта залепете много дълги ленти на разстояние около 30 сантиметра една от друга. Разбира се може и да са повече от шест, но за нас това е идеалният брой за една хубава игра. Ето и нашите предложения за весели игри!

Скачане, разбира се!

Кой не обича да подскача. Знаем, че на децата това е любимото. Също като малки сладки зайчета обожават да подскачат, така че защо не опитате точно това. Най-лесно е да се опитате да подскачате от линия на линия или ако пък сте по-добри да прескачате през една. Весело и забавно е и просто така, но можете и да си направите състезание. Кой ще премине най-бързо или пък най-точно.

Скачане на обратно!

Същото като предишното, но трябва да правите всичко с гръб! Разбира се като внимавате!

Скачане на един крак!

Това е малко по-трудно, но не е по-малко забавно. Можете да скачате върху всяко парче тиксо или пък да се опитвате да ги прескачате през едно, но на един крак. Много забавно и интересно!

Колко можеш да се разтегнеш?

Чудите ли се колко разтегливо е тялото ви? Защо не опитате? Можете ли да правите шпагат или пък чудите ли се колко е голям? Е – използвайте лентите, за да премерите и да видите! Всъщност е много забавно!

Дали можете да се сетите и други игри? Със сигурност – просто опитайте и сигурно ще можете да се забавлявате даже цяла вечер!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град