За родители

Начало | За родители | Лятно пътуване с дете: ето как да приготвите багажа

Лятно пътуване с дете: ето как да приготвите багажа

Аз детето | 2023-08-07

Лятно пътуване с дете: ето как да приготвите багажа

Как става така, че децата изглежда се нуждаят от експоненциално повече неща от възрастните всеки път, когато излизате от къщата, но особено когато пътувате на лятна почивка? Въпреки че бихте могли лесно да опаковате личните си вещи в ръчен багаж, имате нужда от няколко изключително големи куфара, за да носите всички дрехи, играчки и други необходими неща за вашите деца. Разбира се, има неща от първа необходимост, които просто не можете да оставите у дома, когато пътувате с деца, но е възможно да ги намалите и да се справите с по-малко. Ето няколко стратегии за опаковане за следващата ви семейна ваканция.

Как да носите по-малко детски неща със себе си, когато пътувате?

Когато опаковате за децата си, помислете как да опаковате по-леки неща за себе си. Попитайте се от какво наистина се нуждаете, какво можете да оставите и как всичко, което носите, може да върши двойна работа.

Изберете по-малки (и многофункционални) вещи. Наличието на цялото оборудване с което сте свикнали, особено за бебета и малки деца, може да направи пътуването ви по-удобно, но имате ли нужда от това? Детска количка може да е добра на летището, но кенгуру или раница също биха свършили работа. Дори едно одеяло може да се използва по много начини. Ако трябва да носите всичко, помислете за инвестиране в леки предмети, които се сгъват, или по друг начин могат да стават и по-малки.

Наемете някои неща на място. Повечето хотели разполагат с креватчета за бебета при поискване и можете да филтрирате търсенето си в Airbnb до имоти, които също имат креватчета (и попитайте домакина си какво друго е подходящо за деца в дома им, като играчки и детски столчета). Семейните ресторанти често имат високи столове. Когато посещавате членове на семейството, които също имат деца, вероятно можете да вземете някои неща от тях.

Купете стандартни артикули, когато пристигнете. Не е необходимо да опаковате достатъчно памперси, за да покриете цялото си пътуване. Същото важи и за всичко, което можете лесно да закупите в магазин за хранителни стоки или аптека, като допълнителни закуски и тоалетни принадлежности. Освен това жилищата под наем и хотелите обикновено имат стандартни артикули като шампоан и сапун. Освен ако детето ви няма конкретна нужда или сте се запътили към отдалечено място, можете да спестите място, като се снабдите с памперси, сапуни и други неща на място.

Не планирайте всички непредвидени обстоятелства. Ако има само малък шанс за лошо време, вероятно не е нужно да опаковате якета за дъжд за всеки член на семейството. Можете да си купите дъждобран на място, ако изобщо ви потрябва.

Организирайте дрехите предварително. Малко планиране е много важно, за да вземете само това, от което се нуждаете. Подредете дрехите за всеки ден – и може би дори ги опаковайте и етикетирайте поотделно – така, че да не се окажете с куп произволни артикули или всички тениски без панталони. Ограничете обувките само до най-необходимите, подходящи за повечето дейности. Помислете за по-тъмни цветове и шарки, които не се цапат толкова лесно, в случай че трябва да облечете нещата отново.

Изберете помещения за настаняване с пералня/сушилня. Ако ще останете някъде за продължителен период, потърсете жилище под наем, което разполага с пералня и сушилня. Ще можете да носите по-малко дрехи за всеки човек и няма да имате нужда от цял куфар за мръсно пране за вкъщи.

Определете на децата ограничение на пространството. Ако децата ви са достатъчно големи, за да опаковат багажа си или поне да помогнат, дайте им ограничено пространство, в което да го направят. След като тяхната раница се напълни, те не могат да носят допълнителни лични вещи. Разбира се, вероятно е добра идея да проверите какво са събрали, за да не са само играчки и без бельо. По същия начин, ако опаковате за тях, опитайте се да ограничите всеки до една раница.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град