За родители

Начало | За родители | 7 неща, които винаги трябва да казвате на учителя на детето си в началото на годината

7 неща, които винаги трябва да казвате на учителя на детето си в началото на годината

Аз детето | 2023-09-05

7 неща, които винаги трябва да казвате на учителя на детето си в началото на годината

Всяка нова учебна година предлага на учениците ново начало. Фактът, че учителят няма предубедени представи за тях, предлага на учениците възможност да растат, но има и предизвикателства пред празния лист. Понякога има неща, които учителят трябва да знае и малко комуникация от родител може много да помогне. Не е необходимо да споделяте всеки детайл от случващото се в семейството ви и вие и детето ви имате право на поверителност. Но колкото повече учителят знае за вашето дете, толкова по-добре може да посрещне нуждите му – академично, социално и емоционално. Ако не споделите нещо повече преди началото на учебната година, тогава единствената информация за учениците, която преподавателят може да знае, е име, дата на раждане и пол. Ако родителите изберат да споделят расата и/или етническата принадлежност на ученика и всички медицински проблеми, когато регистрират детето си ще има далеч повече полза.

Попитахме няколко учители какво предпочитат да знаят за учениците в своя клас в началото на годината и ето какво разбрахме.

1. Пол, расова и етническа идентичност

Половата идентичност е деликатен въпрос в доста държави за момента (законът във Флорида, САЩ, например, забранява на учителите да използват избрани от детето местоимения или други имена, различни от посочените в списъка, без разрешението на родителя.) И все пак, на повечето места, ако вашето дете се идентифицира като пол, различен от посочения в списъка на класа, трябва да уведомите учителя преди първия ден. Това помага да се създаде по-приветлива среда за вашето дете в класната стая и учителите го оценяват. Макар че у нас все още не е чак толкова добре прието, все пак споменете на преподавателя, така ще е по-добре.

„Познаването на пола, етническата принадлежност и/или расата на ученика помага на училището да създаде балансирани класни стаи, така че учениците да се чувстват сигурни в училище и да имат други, с които се идентифицират в класа си“, казват учителите.

2. Семейна структура

Много учители са придобили навика да казват „извикай баща си или майка си в училище“. Но ще е полезно ако сте баба, дядо или някой друг член на семейството, който отглежда детето без родителите да го споменете, защото особено малките деца лесно се засягат, а ако са изгубили родителите си ще е още по-неприятно. Много по-лесно е да общувате позитивно и проактивно в началото на годината, отколкото да чакате, докато учителят неволно се изкаже погрешно и вие трябва да му кажете след това.

3. Въпроси на попечителството

Ако сте в процес на развод, учителят на детето ви вероятно не е първият в списъка ви с хора, на които да се доверите. Но е важно да сте сигурни, че учителят има представа какво се случва. Дори и нещата да не са толкова ужасни, може да е полезно учителят да бъде в течение. Той може да помогне за облекчаване на прехода ако знае, че например в понеделник едно дете преминава от дома на мама в дома на татко, или може да помогне да проследи модели като този ученик плаче с часове всеки понеделник и не може да се съсредоточи в училище.

4. Медицински проблеми

Дори ако вече сте попълнили формулярите и сте общували с училищната медицинска сестра, е полезно да се уверите, че учителят знае за всички медицински проблеми, които биха могли да повлияят на ученика по време на час.

5. Травма

Въпреки че със сигурност не сте задължени да споделяте никакви подробности, за учителите е изключително полезно да знаят дали детето ви има история на травма и може да е чувствително към определени задействания. Повече учители получават обучение за реагиране на травми, за да избегнат неволно ескалиране на конфликти с учениците, но познаването на конкретни задействания на учениците и какви алтернативни стратегии са работили за тях винаги е полезно.

6. Разлики в обучението

Вашият учител трябва да има достъп до тази информация. Вие, като родител, сте около ученика от дълго време. Учителите се опитват да дадат най-доброто от себе си с това, което им е дадено и с информацията, която имат, но понякога просто трябва да научат малко повече, за да разберат как могат да подготвят учениците за успех. Препоръчваме учителите да знаят „ако има определени стратегии или приспособления или модификации, които са били полезни в миналото“. Това предоставя още една възможност за установяване на положителна комуникация с учителя, тъй като винаги е по-добре, когато първото ви взаимодействие един с друг не е по отношение на проблем.

7. Интереси и способности

Да, учителите трябва да знаят важни, сериозни неща, като развод, както и медицински и психологически проблеми. Но те също трябва да знаят забавните неща. Вашето дете е запалено по буболечките, динозаврите или космоса? Този вид информация е също толкова важна. За всеки ученик, особено този, който може да е срамежлив, да има момент да блесне като „експерт“, независимо дали по насекоми или анатомия, може да го въоръжи с увереност за останалата част от годината.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град