Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Бъдете внимателни: ако актуализирате Minecraft, вашите светове може да бъдат унищожени

Бъдете внимателни: ако актуализирате Minecraft, вашите светове може да бъдат унищожени

Аз детето | 2024-04-05

Бъдете внимателни: ако актуализирате Minecraft, вашите светове може да бъдат унищожени

Ако играете Minecraft на компютър с приложението Xbox, бъдете внимателни, преди да актуализирате популярната игра за оцеляване в отворен свят. Разработчикът Mojang казва, че в крайна сметка може да унищожите запазените си светове – освен ако не извършите цифров ремонт.

На 15 март официалният акаунт за поддръжка на Mojang в Twitter предупреди всички компютърни играчи, използващи приложението Xbox, да не актуализират Minecraft чрез приложението. „Ако го направите, вашите светове може да бъдат изгубени“, каза Mojang, като някакъв зловещ и прекалено драматичен злодей от комикси. И така, какво трябва да правят вместо това играчите на Minecraft на компютър, които използват приложението Xbox? Е, ще трябва да изтеглите отделен инструмент – инструмента за поправка на услуги за игри – и след това първо да стартирате тази част от софтуера, преди да инсталирате актуализации за Minecraft.

Използването на този инструмент актуализира услугите за игри до версия 19.87.13001.0, което ще избегне грешката при актуализиране“, казват Microsoft на своята официална страница за поддръжка. Там играчите могат да намерят инструкции как да изтеглят и стартират инструмента. Изглежда много да поискате от хората само за да играят игра през вашия стартер. Но алтернативата е всичките ви светове да бъдат унищожени.

Поне няколко отговора на туита на Microsoft предполагат, че някои хора са загубили години на спасени светове след актуализирането на Minecraft. „2,5 години неща, включително много javascript проекти от миналата година“, каза един човек. „Същото тук, актуализирано във вторник, всичко изчезна“, отговори някой друг.

В инструмента за проследяване на бъгове на Mojang други играчи съобщиха, че са загубили всичките си светове. Изглежда, че грешката засяга някои хора от поне два дни. Странно, от Microsoft не са публикували за този проблем в други области на интернет. Основният Twitter акаунт на Minecraft, с над 7 милиона последователи, не е споделил туита за поддръжка или не е споменал, че хората могат да използват този инструмент, за да защитят своите светове. Вместо това, към момента на писане, последният туит от този голям акаунт е просто шега за деня на Пи.

Надяваме се, че каквато и да е причината за този проблем с компютърното приложение Xbox, ще бъде коригиран скоро, за да може хората да играят игра, която вече притежават и вероятно са ѝ се наслаждавали от години.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град