Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Sony представи PlayStation 5 Slim в син, червен и сребрист цвят

Sony представи PlayStation 5 Slim в син, червен и сребрист цвят

Аз детето | 2024-01-25

Sony представи PlayStation 5 Slim в син, червен и сребрист цвят

Когато PlayStation 5 Slim беше представен за първи път миналия октомври, Sony даде да се разбере, че първите официални кутии в други цветове ще бъдат пуснати в началото на 2024 г. Сега, вярна на обещанието си, японската компания разкри своите предстоящи нови цветове.

По време на пресконференция на CES 2024, Sony представи три нови варианта на PlayStation 5 Slim – конзолата за игри се появи в цветовете Cobalt Blue, Sterling Silver и Volcanic Red. Всички модели са показани само в дискова версия, т. е. в комплект с Blu-ray устройство. Всеки вариант на конзолата се предлага със съответстващ контролер DualSense. Ако Sony по-късно започне да продава цифрова версия на конзолата PlayStation 5 Slim в три нови цвята, ще трябва да предложи отделно Blu-ray устройство в същите цветове, тъй като стандартното бяло устройство ще контрастира твърде много с металните цветови схеми. От друга страна, потребителите ще могат да създават уникални цветови комбинации.

В случай, че искате да си припомните, PlayStation 5 Slim беше пуснат през последните няколко месеца на 2023 г. и теоретично не се нарича Slim, а просто PS5. Според официалната статистика има намаление на обема с над 30%, като теглото е с до 25% по-малко.

Новият PS5 има размери от 358 × 96 × 216 mm (ширина × височина × дълбочина), докато оригиналният модел имаше съответните външни размери от 390 x 104 x 260. Съответно новият модел е с размери 358 × 80 × 216 mm, докато предишното Digital Edition PS5 има външни размери 390 mm x 92 mm x 260 mm. Най-важните новини на този обновен PS5 е, че четецът на дискове е отделен. По-специално, страничните капаци, които сега са разделени на две, отново могат да се отделят с едно движение. По този начин собствениците на новото PS5 Digital Edition могат да надстроят своята конзола с Ultra HD Blu-ray устройство. Допълнителният четец на дискове за собствениците на новия Digital Edition PS5 ще струва €119,99 в Европа.

Заслужава да се отбележи, че има още две значителни промени, тъй като SSD на новата PS5 вече има капацитет от 1TB, докато вече има два USB-C отпред. Актуализираната конзола Sony PlayStation 5 Slim в стандартно бяло беше пусната в продажба в САЩ и Европа в края на ноември. Новият продукт се продава в официалните онлайн магазини на компанията и при големите търговци на дребно за $499,99 за версията с оптично устройство или за $449,99 за версията без устройство. Все още няма информация за възможността за поръчка на конзоли с новия цветови дизайн.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град