Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Epic Games ще върне Fortnite на iPhone и ще стартира магазин за приложения за iOS тази година

Epic Games ще върне Fortnite на iPhone и ще стартира магазин за приложения за iOS тази година

Аз детето | 2024-01-30

Epic Games ще върне Fortnite на iPhone и ще стартира магазин за приложения за iOS тази година

Epic Games възнамерява да върне популярната игра Fortnite на устройства с iOS, както и да пусне своя магазин за приложения на платформата, но само в Европейския съюз. За щастие това включва и България. Съобщението идва, малко след като беше разкрито, че Apple е готова да направи своята софтуерна платформа по-отворена за разработчиците, за да се съобрази с нови закони на ЕС.

Epic все още не може да разкрие много за плановете си. Сега обаче е известно, че магазинът на компанията за iOS устройства ще бъде пуснат „по-късно тази година“, а чрез него потребителите ще имат достъп до Fortnite. Магазинът ще бъде достъпен в страни, обхванати от Закона за цифровите пазари. „Очаквайте повече подробности, докато разберем времето за регулиране“, каза Epic в публикация в социалната медия X. „Ще продължим да доказваме на съдилищата и регулаторите, че Apple нарушава закона“, каза компанията в друг пост.

Напомняме, че Fortnite не е достъпна за iOS повече от три години. Apple премахна играта от App Store, след като разработчиците пуснаха своя собствена система за плащане във Fortnite, която позволяваше да се извършват плащания, без да се плаща комисионна на Apple. Това беше последвано от дълъг процес, от който Apple спечели до голяма степен. Контролът върху магазините за приложения на трети страни ще остане в ръцете на производителя на iPhone, така че Epic може да има затруднения при стартирането на своя магазин на iOS.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град