Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Palworld стана втората игра в историята с над 2 милиона души в Steam

Palworld стана втората игра в историята с над 2 милиона души в Steam

Аз детето | 2024-01-31

Palworld стана втората игра в историята с над 2 милиона души в Steam

Пуснат в ранен достъп на 19 януари, Palworld достигна още един впечатляващ етап. Преди няколко дни 1 864 421 потребители на Steam играха симулатора едновременно. Сега стана известно, че по-късно това число надхвърли 2 милиона едновременни играчи, което е вторият резултат в цялата история на услугата.

Palworld стана втората игра в историята на Steam с пикова онлайн аудитория от над 2 милиона души. Лидер в това отношение остава PUBG с рекорд от 3 257 248 играчи едновременно. Революционният успех на Palworld при стартирането изглежда впечатляващ, но няколко дни след като играта стана достъпна за потребителите, броят на играчите надхвърля 1,5 милиона души. Тази цифра вероятно ще се увеличи през уикенда, когато повече хора имат възможност да играят Palworld.

Съобщава се, че Palworld е продал над 8 милиона копия в Steam за по-малко от шест дни. Въпреки това, общият брой играчи е още по-висок, тъй като Palworld е достъпен на Xbox, включително Game Pass. Според източник тази седмица броят на играчите в Palworld на Xbox в Съединените щати за кратко надхвърлил този на вечния любимец на публиката Fortnite.

Разработчиците на Palworld от Pocketpair гледат към бъдещето и планират не само да коригират грешки, но и да добавят ново съдържание към играта. Животът им обаче може да бъде усложнен от компанията Pokemon, която очевидно е открила прилики между героите на Palworld и Pokemon и е готова да обвини разработчиците на игри в нарушаване на правата на интелектуална собственост. „Планираме да предприемем подходящи действия срещу всяка дейност, която нарушава правата на интелектуална собственост, свързани с Pokemon“, се казва в изявление на Pokemon Company.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град