Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | PS4 vs. Xbox One контролер: кой е по-добър за PC гейминг? – втора част

PS4 vs. Xbox One контролер: кой е по-добър за PC гейминг? – втора част

Аз детето | 2021-06-28

PS4 vs. Xbox One контролер: кой е по-добър за PC гейминг? – втора част

Продължава от първата част, която можете да прочетете тук!

С версията PlayStation 4 и Xbox One се появиха два нови контролера: DualShock 4 и Xbox One Wireless контролер. Геймърите, особено PC геймърите, похвалиха и двата контролера. DualShock 4 направи основни подобрения на традиционния контролер на PlayStation, докато контролерът Xbox One има леко, но необходимо подобрение в дизайна на контролера Xbox 360. На пръв поглед контролерите DualShock 4 и Xbox One са сравнително сходни. И двата контролера имат тъчпад, два джойстика, два спусъка и четири бутона. Те са и Bluetooth контролери. За PC геймърите изборът между тези два контролера може да бъде трудно решение. И двата имат своите плюсове и минуси, но кой да изберете? Трябва сериозно да се сравни и помисли по въпроса, защото не са никак евтини. Е, ние ще ви помогнем! Споделяме с вас нашите впечатления и от двата, за да чуете и друго мнение и да изберете!

Други екстри

Най-забележимата визуална разлика между контролерите е, че контролерът Xbox One няма друг тъчпад. Тъчпадът на DualShock 4 на Sony е голям бутон с поддръжка на докосване, напомнящ на тракпад за лаптоп. В някои случаи тъчпадът действа като няколко входа с бутони. Ако на компютър се използва DualShock 4, тъчпадът може да се използва като заместител на мишката.

Друга разлика между двата контролера е в контролите за движение на DualShock 4. Вътре в DualShock 4 има жироскоп и акселерометър. Тези компоненти позволяват на потребителя да се прицели с помощта на контролера. Тази функция работи в игри като Rogue Company и Fortnite.

Ако искате да свържете слушалки към който и да е контролер, можете да използвате жака за слушалки и на двата контролера. За да използвате безжичната Bluetooth връзка на контролер DualShock 4, ще ви е необходим Bluetooth адаптер на Sony. Xbox One също изисква Bluetooth адаптер, но работи с всеки Bluetooth адаптер.

Една от най-съществените разлики между двата контролера е техният живот на батерията. Контролерът Xbox One издържа до 40 часа при захранване от батерии AA. Комплектът Xbox Play and Charge прави контролера презареждаем, но животът на батерията намалява до 30 часа. Животът на батерията на комплекта за зареждане също може да намалее с течение на времето. Контролерът DualShock 4 има акумулаторна батерия, която издържа между четири и осем часа, което е значително по-малко от контролера Xbox One.

Кой е победителят?

Контролерите Xbox One и DualShock 4 са страхотни, но в крайна сметка контролерът Xbox One е по-добър за компютърни игри. DualShock 4 не е лош, но фактът, че има толкова кратък живот на батерията и джойстиците му, които се повреждат лесно го правят малко по-лош от контролера Xbox One. Контролерът Xbox One има 40-часов живот на батерията, превъзходни тригери и по-добро разположение и текстура на палеца, което го прави идеален за компютърни игри.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град