Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Glow berries в Minecraft – най-важното, което трябва да знаете за това странно растение

Glow berries в Minecraft – най-важното, което трябва да знаете за това странно растение

Аз детето | 2021-06-24

Glow berries в Minecraft – най-важното, което трябва да знаете за това странно растение

Видяхте ли вече новото растение в Майнкрафт? Чудите ли се за какво са светещите плодове (Glow berries) в Minecraft? Светещите плодове са нов хранителен продукт, добавен с последната актуализация. Minecraft 1.17, който е първата част от актуализацията Caves & Cliffs, която Mojang реши да раздели на две половини по-рано тази година. Но ако се чудите къде да намерите светещи плодове или какви други приложения имат, сега ще ви кажем всички необходими подробности.

Въпреки че не очакваме новите биоми втората половина на актуализацията по-късно през 2021 г., вече можете да намерите много от свързаните растения, предмети и същества в блоковия свят, стига да знаете къде да търсите – срещали ли сте супер сладък аксолот? Ако сте готови, ето всичко, което знаем за светещите плодове на Minecraft.

Къде да ги намерите?

Първо запомнете, че растението е все още рядко срещано. Това е така, защото те са най-често срещани в Lush Caves, нов биом, който всъщност все още не е съвсем ъпдейтнат. Но все пак не всичко е загубено, все още можете да ги получите, ако имате късмет с плячката, намерена в случайни сандъци. След като бъде пусната втората половина на актуализацията Caves and Cliffs ще можете да намерите светещи плодове, растящи на пещерни лозя, които се намират вътре в пещерите в предстоящия биом Lush Caves.

Но за какво служат?

Светещите плодове на Minecraft са източник на храна и подобно на сладките плодове ще попълнят две точки на глад, когато се консумират. Можете също така да ги използвате за храна и разплод на лисици, ако можете да намерите две лисици, разбира се. А ако плодовете бъдат добавени към компостер, има 30% шанс да повишат нивото на компоста с 1. Те също излъчват прилично количество светлина, така че трябва да помогнат да навигирате в новия биом Lush Cave, където ще се появят, след като актуализацията на Minecraft стигне до 1.18.

Как растат?

Ако имате достатъчно късмет да намерите светещи плодове в сандъка, добрата новина е, че можете да отглеждате повече. Просто поставете светещите плодове от долната страна на блок – пещерните лози, които те произвеждат, растат надолу – и ги наблюдавайте как процъфтяват. Пещерните лозя имат шанс само 1 на 9 да произвеждат блестящи плодове, но използването на костена каша ще гарантира добив. Така че скоро ще имате повече светещи плодове и тогава може би е време да проявите творчество с малко осветление с растения около вашата база.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град