игри в дома

Начало | игри в дома | Най-веселите игри за хубави семейни вечери

Най-веселите игри за хубави семейни вечери

Аз детето | 2019-03-21

Най-веселите игри за хубави семейни вечери

Сигурно никак не обичате да си оставате вкъщи, но понякога се налага. Времето е лошо, духа силен вятър или вали, вашите приятелчета нещо ги няма и няма какво да правите сам навън, майка ви иска да останете при по-малкото си братче или сестриче за известно време или пък просто е вечер. Това наистина не е приятно и изведнъж осъзнавате, че макар стаята ви да е пълна с играчки, нямате какво да правите и ви наляга ужасна скука. Ние не искаме да става така обаче, ето защо сме ви подбрали пет от най-прекрасните, интересни и забавни игри, които спокойно можете да играете в дома със семейството си. Те са подходящи за всички възрасти и са едновременно и полезни и приятни.

Памет с кутия от яйца

Какво ви е нужно за играта:
1 кутия за яйца
12 малки предмета като монети, мидички или малки играчки
малко въображение

Представете си, че всяко отделение за яйце от кутията е мъничко ковчеже за съкровища. Напълнете всяка дупка с дванайсетте съкровища, след това помолете някой член на семейството добре да погледне кутията със съкровища за 15 секунди. Когато той е готов, затворете кутията и му кажете, че за да спечели играта трябва да опише кое точно къде се намира. След това вижте дали е познал. Ако е познал печели точка и е негов ред да реди нещата в кутията и ваш ред да познавате. Редувате се по този начин, докато един от вас не направи пет безгрешни познавания. Печели този, който пръв достигне до това число.

Домашен туистър

Тя е първа, най-забавната от семейните игри. Освен това, тя може да развие вашите физически умения – да координирате движенията си по-добре. Това е и главната цел в играта – да балансирате и координирате движенията и позата на тялото си по възможно най-забавния и приятен начин, но без да падате. Ще се справите ли със задачата? Ако мислите, че можете да смените позата на тялото без да паднете докато тялото ви е оплетено с това на някой друг – уверете се, че не е толкова просто! Обикновено се продават комплекти за туистър, но можете и сами да си направите такъв. Как се играе на него, можете да прочетете тук!

Обличане с музика

Тази игра също е много забавна, но преди да решите да играете на нея, трябва да питате мама и татко дали биха ви дали няколко техни стари дрехи. Ако имате разрешение, това е всичко, което ви трябва. О, да, и музика разбира се. Играта може да се играе както с двама, така и с повече. Разпределете дрехите на няколко купчини в зависимост от това, колко човека ще участвате и запомнете, че ви трябва и един, който да пуска музиката, тоест „да командва парада“. След това останалите застанете пред купчините и чакайте. Когато командирът пусне музиката, започвате да се обличате колкото се може по-бързо и с повече дрехи, защото когато музиката спре, трябва и вие да спрете да се обличате. Победител е този, който има най-много облечени дрехи. Под „облечена дреха“ се разбира тази, която е на него по правилния начин. Например ако имате блуза, но не сте вкарали ръцете в ръкавите, това не се счита за правилно облечена дреха. И един съвет от нас, не забравяйте по време на играта да си направите снимки – ще видите колко забавни и интересни ще бъдат те!

Танци на вестник

Тук отново има музика и страшно много веселие. Това е една много интересна игра. Играе се с 3 или повече деца.
Първо се взема двоен лист от вестник и 2 деца стъпват на него, пуска се музика и децата танцуват! На всеки 30 секунди третото дете къса по малко от вестника – така ще се наложи децата да танцуват на пръсти:). Което от 2-те деца стъпи извън вестника – изгаря и другото дете печели играта!

Търсене на съкровище

Какво ви е нужно:
хартия
маркери
Една стара калъфка за възглавница (или чанта за носене)
„съкровище“

Това е идеалният начин за семейно забавление. Изберете елемент, който да действа като „съкровище“, например стотинка или картонени кръгове, увити в станиол като сребърни монети. Намерете място, където да се скрие съкровището предварително. След това направете списък, може и под формата на карта с различни предмети от къщата, които трябва да бъдат намерени, за да получите местоположението на съкровището. След това нека участниците намерят тези предмети и ги съберат в чантата. Когато ви ги донесат и вие се уверите, че всички са там, можете да им подскажете и къде се намира съкровището. Играта печели този, който го намери пръв!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град