игри в дома

Начало | игри в дома | Футбол у дома – лесно и много весело

Футбол у дома – лесно и много весело

Аз детето | 2016-02-15

Футбол у дома – лесно и много весело

Футболът е един от най-популярните спортове в световен мащаб. Той е не само интересен и вълнуващ, но и предлага отлично забавление, особено когато сте се събрали с приятели да поиграете малко. Прекрасни мигове! Най-хубавото е, че тези мигове тепърва ви очакват, защото лятната ваканция, а преди това и пролетната тепърва предстоят. Но знаете ли, че можете още сега да изиграете един мач, макар и в мини вариант и доста по-различен. Ако пък не сте големи любители на футбола също ви го препоръчваме. Този вариант ще ви хареса. Идеален е за мрачни и студени дни, както и за вечерите, в които не ви пускат навън, а освен всичко има и малко творческа част – за всеки по нещо както се казва. Можете да играете футбол у дома както с приятели, брат, сестра, така и сами в краен случай и винаги ще е забавно, когато времето навън не предлага по-добър вариант.

Необходими материали:

  • 3 листа хартия
  • картон
  • ножица
  • принтер
  • лепило
  • цветни моливи
  • 2 кутии

Какво се прави:

Преди същинската игра трябва да се премине и през творческата част и подготовката, но тя също е доста забавна. Ако имате под ръка принтер, разпечатайте тези двама смели футболисти. Наистина може да изглежда малко смешно и дори глупаво, но целта е да се забавляваме. Така че разпечатайте котката и кучето – най-добрите играчи на домашен футбол. След това ги изрежете. Очертайте ги с молив върху картон и изрежете фигурите им и от картон, след това ги залепете. Правим това, за да са по-здрави и да издържат и в по-вълнуващите игри.

След това ги оцветете по ваш вкус, като не забравяте и да отрежете двата кръга, които виждате отдолу. Там трябва да има дупки, за да можете след това да ги управлявате и да им дадете „крака“, с които да ритат топката и да вкарват вълнуващите си голове. Ако пък нямате принтер, можете просто да ги нарисувате, като не забравяйте, че трябва да има дупки отдолу. С това почти свършва и творческата част.

Ако разбира се сте повече хора, направете и повече от двама герои.

За топка използвайте най-обикновен лист хартия, който смачквате естествено на топка. За врати ще ви послужат двете кутии. Най-добре да са от обувки, без капак. Просто ги обръщате с отвора настрани и готово. След това разпределяте отборите, ако сте повече хора, можете дори да си напишете имената на гърба на героите, промушвате двата си пръста през дупките и играта може да започне. Правилата разбира се са като на истински футболен мач. Знаете ги, нали?

Приятна игра и нека най-добрият спечели!

Вижте още:
Бъбъл футбол – спорт и забавление в едно
Любопитната история на футбола
Футбол у домаКоментари
1 коментар

lidmil sergeiv, 22 г.,

Публикувано на 29.02.2016

za adi ot lidmil

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град