игри в дома

Начало | игри в дома | Как да организираме рожден ден в стил „Хари Потър“?

Как да организираме рожден ден в стил „Хари Потър“?

Аз детето | 2015-06-30

Как да организираме рожден ден в стил „Хари Потър“?

Ако и вие си мечтаете да сте истински магьосник с приятели магьосници, направете го реалност, дори и само в един ден – вашият рожден ден. Какво трябва да направите?

Най-напред сложете покани в пликове и нарисувайте червен печат там, където пликът се затваря. После се погрижете за атмосферата – във всяка приказка за магьосници има дракони. Ако са ви останали големи пластмасови яйца от Великден, можете да ги нарисувате или боядисате в необичайни цветове. Сложете готовите яйца в купа, а пред нея етикет, на който да пише „Яйца от дракон“.

Часът по отрови е един от най-интересните в Хогуортс. Съберете няколко буркана в различни размери и ги напълнете с някаква храна, която обаче да не може да се разбере от пръв поглед, че не е отрова – например зелено желе. Измислете имена на фалшивите отрови и залепете етикети с тях по бурканите.

На рожден ден, дори и в стил „Хари Потър“, трябва да има нещо сладко – помолете майка си да направи мъфини и върху тях да залепи обърнати сладоледени фунийки – декорирайте ги с луни и звезди – ще заприличат на истински магьоснически шапки.

Организирайте игра – напишете върху четири листчета имената на различните домове в Хогуортс – Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф и Рейвънклоу и ги сложете в непрозрачна торбичка. Нека всеки да седне на специален стол и да сложи „говорещата“ шапка, а после да изтегли листче и това ще определи в кой дом отива.

Вижте още:
Рожден ден със Спонджбоб
Картичка за рожден ден
Интересни Хари Потър факти
Вълшебният свят на Хари Потър стана реалност в увеселителен паркКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град