игри в дома

Начало | игри в дома | Весело водно състезание

Весело водно състезание

Аз детето | 2016-07-01

Весело водно състезание

В тези жеги понякога е доста трудно да се играе навън, но пък нали точно това е целта на лятото. Да играем и да се веселим навън докато времето е топло, на свеж въздух и да се радваме на слънчевите лъчи. Сега ще ви предложим една игра, която е подвижна, разхлаждаща и едновременно с това просто няма да ви позволи да спрете да се смеете. Определено е много забавна и единственото, което ще ви трябва за нея са малко вода, 4 кофи или два легена, две пластмасови чашки и разбира се много добри приятели, с които да се веселите.

Това водно състезание е подходящо точно за сегашното време, така че прочетете правилата, събирайте веселата банда и направо отивайте да се забавлявате!

Първото, което трябва да направите, е да се разделите на два отбора с равен брой участници. Ако пък не сте можете да си сложите и двама съдии от групата, те винаги са нужни и вършат важна работа. След това напълнете две кофи или два легена с вода и ги оставете на някое място, което смятате, че ще е подходящо за вашето интересно водно състезание. Само знайте, че тук ще има тичане и ще ви трябва пространство, така че когато избирате мястото се съобразете с това. Някоя поляна в близкия парк би била идеалното място. След това сложете двете кофи на известно разстояние една от друга. Другите две сложете в другия край на поляната. Разстоянието между пълните с вода кофи и празните трябва да е толкова голямо, че да е подходящо за състезание.

Сега идва и истински забавната част, всеки отбор трябва да се подреди пред своята празна кофа в редичка един зад друг и при сигнал за старт, даден от съдията или от самите отбори взимате една чаша и тичате с всички сили към пълната с вода кофа. Пълните чашата и тичате обратно. Изсипвате водата в празната кофа и предавате чашата на следващия в отбора, а вие заставате най-отзад. Така се прави с всички, ако е необходимо и се редувате и така, докато единият отбор не пренесе водата в празната кофа. Този отбор, който пръв направи това е победител. Играта не е много дълга, но пък е страшно забавна.

Ако пък родителите ви нямат нищо против малко да се понамокрите, вместо чаши, можете да използвате и гъби, които да напоявате с вода. Още по-забавно е, но задължително трябва да ги питате преди това.

Сега не чакайте, отивайте да се забавлявате, лятото ви зове!



Коментари
1 коментар

Бетина , ,

Публикувано на 07.09.2016

Аз реших да пробвам но по друг начин.Вместо кофи с пластмасови чашки а вместо чашки с лъжички и да играем докато не напълним чашките

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град