спорт

Начало | спорт | Бъбъл футбол - спорт и забавление в едно

Бъбъл футбол - спорт и забавление в едно

Аз детето | 2015-10-22

Бъбъл футбол - спорт и забавление в едно

Ако обичате отборните спортове и игри и искате да намерите начин едновременно да се забавлявате и да спортувате, то имаме ново и страхотно предложение за вас. Бъбъл футбол се нарича. Това е съвсем нов спорт идващ от Норвегия, който е много подобен на футбола с едно малко и забавно изключение. Тук играчите не са облечени в спортни екипи и бутонки, а огромна надуваема топка и единствената част от тялото, която се показва са краката. Костюмът дава възможност на играчите да изтласкат и блъскат състезателите от другия отбор – без да ги наранят, наподобявайки сумо, борба..

Германците го наричат в буквален превод „смахната топка“, докато другите страни в Европа и ние му казваме бъбъл футбол или зорб футбол. Този вид спортна игра вече се разпространява по света с невероятна сила, в действителност е започнала като шега между Хенрик Елвстат и Джоан Голд, които водели комедийно спортно шоу в Норвегия. Двамата публикували видео в интернет как играят на подобно нещо, като го нарекли „тяхната измислица“ и изведнъж то се разпространило по света толкова бързо, както казваме „като топъл хляб“.

Самият бъбъл футбол е смесица между обикновен футбол и зорбинг. Знаете какво е това, нали? Спорт, в който хората се търкалят по хълм в гигантска топка или пък във вода. Може би дори сами сте го опитвали. Тук топката е почти същата, само дето краката на играча са свободни.

Целта на бъбъл футбола е като при обикновения да вкарате топката в чуждата врата и... по възможност да бутнете някого докато се опитвате да направите първото. Точно тук е и забавната част, няма да нараните никого, все пак сте в големи топки. Със сигурност ще се съгласите, че така е малко по-забавно. Играта доста прилича и на народна топка, защото докато се борите за топката, както казахме, се бутате.

Това обаче не е само забавление, а и отлична тренировка за баланса и краката. Ръцете на играчите също са вътре в топката, така че от тях се изисква да поддържат баланс само с краката си. Така че ако още не сте опитали бъбъл футбол, защо не сега?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град