малък готвач

Начало | малък готвач | Да открием сезона с вкусен сладолед с киви

Да открием сезона с вкусен сладолед с киви

Аз детето | 2016-04-20

Да открием сезона с вкусен сладолед с киви

Студът най-накрая отстъпи мястото си и трябва да ви кажем, че ние сме повече от готови за лятото и хубавото топло време. Нека слънцето огрее сега! Не знаем за вас, но на нас през пролетта и лятото някак си всичко ни е по-вкусно и приятно. Може би защото докато играеш навън, хабиш повече енергия, или просто защото времето е далеч по-светло и предразполагащо. Ако повечето от нас през зимата предпочитат нещо уютно и топло като вкусна пилешка супа или пица с повече плънка, то през топлите дни от годината всеки търси нещо леко, различно и разхлаждащо. А какво може да е това освен сладолед? Но не какъв да е сладолед, това е нашата рецепта за вкусен, здравословен и домашно приготвен плодов сладолед. Смятаме, че сладоледът, който се прави вкъщи е много по-хубав по ред причини. Първо е някак си по-сладък и вкусен, второ със сигурност знаете какво точно съдържа и няма да има изненади и трето забавно е да се приготвя. Освен това далеч по-приятно е да хапваш нещо, което знаеш, че си направил сам. Домашната храна винаги е по-вкусна!

Необходими продукти:


3 кивита


кофичка кисело мляко


1 супена лъжица мед


1 пакетче ванилия


течен шоколад

Ще ви трябват също и:


2 купички


вилица


дървени клечки


няколко малки кофички от плодово мляко


ако пък имате формички за ледени близалки, още по-добре

Как се приготвя:

Много е лесно и забавно и още по-хубавото – нищо не се вари или пече, така че нямате нужда от помощ, всеки от вас независимо колко е голям може да го направи сам. Първото, което трябва да направите е да обелите кивито. Тук ние наскоро научихме малка хитрина, която сега ще споделим. Киви се бели много по-лесно, ако просто го разрежете на две и след това застопорявате половинката в ръба на чаша, така че кората и плода да бъдат разделени от чашата. След това просто продължавате да натискате и готово, сваляте кората с едно движение, а и всичко остава така чисто, защото целият сок е отишъл в чашата.

Слагате обелените кивита в купичка и започвате да мачкате с вилица, докато не станат почти като на пюре, но понеже е сладолед, при това плодов, хубаво е да останат и малки парченца. Знаете, в най-вкусните сладоледи винаги има и парченца пресни плодове. След това изсипвате това нещо като пюре от киви на дъното на няколко малки кофички от плодово кисело мляко или във формичките и ги поставяте във фризера за около половин час.

През това време изсипете киселото мляко в друга купа и към него добавете ванилията и меда. Разбъркайте добре. След половин час извадете кофичките и във всяка сипете кисело мляко почти догоре. За нашите формички по две супени лъжици мляко бяха достатъчни. По средата сложете и по една клечка, дори и да се накланя малко, не се бойте, няма нищо лошо. Нали си оставихте и от кивито? Е сега сложете върху киселото мляко още пюре от киви отгоре на финалния слой и готово. Сега оставете за около 2 часа отново във фризера.

Преди поднасяне и похапване можете да гарнирате със течен шоколад. Вкусотия!

Вижте още:
Вкусната история на сладоледа
Пет причини да обичаме сладолед
Рецепти за вкусен и невероятен
Сладоледите с най-неочаквани вкусове



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град