малък готвач

Начало | малък готвач | Великден става по-забавен с желирани яйца вместо истински

Великден става по-забавен с желирани яйца вместо истински

Аз детето | 2024-04-26

Великден става по-забавен с желирани яйца вместо истински

Ето едно страхотно забавно занимание за Великден – направете тези изненадващи „желирани яйца“. Каква изненада ще получи семейството на празника, когато очакват да ядат варено яйце, а получат желе. Страхотно забавление и удоволствие.

Материали, от които се нуждаете:

  • яйца;
  • цветен желатин на прах;
  • поставки за яйца (търсете непрозрачни, в противен случай изненадата няма да се получи);
  • лъжица;
  • купички;
  • мерителна чашка.

Правят се ето така:

Стъпка 1: Използвайте лъжицата, за да счупите дъното на яйцето.

Стъпка 2: Внимателно отстранете малка част от черупката и изсипете съдържанието в купа. Тези яйца можете да изпържите на омлет, да добавите в кекс, палачинки или козунака. Поставете черупката веднага в купа с гореща вода. След като всички яйца са празни, изплакнете обилно черупките.

Стъпка 3: Пригответе желатина – смесете всеки цвят само с 1/2 чаша вряща вода, така че желето да издържи, когато черупките на яйцата се обелят. Поставете черупките в поставки за яйца и ги напълнете с желето, което трябва да е изстинало, но да не се е втвърдило все още.

Стъпка 4: Оставете желето да стегне в хладилника за няколко часа. След като стегне извадете, счупете черупките и оставете желираните яйца обратно в поставките и в хладилника. Извадете яйцата 20 минути преди сервиране, за да не ги издаде температурата.

Е, може и да не стигне до чукане с яйца ако семейството види, че „яйцата“ са прозрачни и малко по-особени, но пак е забавно.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град