игри в дома

Начало | игри в дома | Да нарисуваме лесно прекрасната Рапунцел

Да нарисуваме лесно прекрасната Рапунцел

Аз детето | 2017-07-26

Няма момиче по света, което да не познава красивата Рапунцел, все пак тя е най-хубавото момиче на света. А косата и тя е толкова дълга и прекрасна. Всеки знае и прекрасната история на Рапунцел. Тя е толкова вълшебна и невероятна, че можем да я четем още 100 години без да ни омръзне. Дългокосата принцеса Рапунцел е прекарала целия си живот в една кула, но когато вижда бандит, минаващ покрай кулата, тя се влюбва в него. За да намери любовта си, принцесата трябва да излезе от кулата и да се сблъска с външния свят за първи път. Трябва да изживее и много приключения и не толкова добри мигове. Но тя никога не се предава и успява.

А какво ще кажете искате ли сами лесно и бързо да нарисувате тази необикновена принцеса с жив и мил характер. Мислите си, че е трудно. И така малки художници вземете лист, молив, гумичка и цветни моливи и да започваме.

Стъпка първа: обърнете листа така че да е на правоъгълник. След това в горната му част по средата нарисувайте яйце или по-скоро само яйцевидна форма. Нея разделете на 4 равни части, както е на картинката, това са основите за лицето.Стъпка втора: ще нарисуваме основите на тялото. Нарисувайте една линия от долната част на главата до средата на листа. Тя ще е основата и ще „крепи“ основите на тялото. Отначало нека е права, а по-надолу да има лека и изящна извивка. След това малко след главата около линията нарисувайте квадрат – основата за горната част на тялото. Трябва така да го нарисувате, че линията да остава по средата му и да го разделя на две. След това почти накрая на линията нарисувайте малък правоъгълник, за долната част. Запомнете всички велики творци рисуват човешките фигури така.Стъпка трета: време е за ръцете и краката – отново с правоъгълници. Тук няма да обясняваме нищо, лесно е просто вижте картинката, иначе само ще ви объркаме. ;-)

Стъпка четвърта: тя е доста сложна и изисква повече време така че се въоръжете с търпение и въображение. Тук следвайки скелета нарисувайте и самото него: основите на красива рокля, с ръкави и пръстите на ръцете. Трябва наистина много търпение, но вие ще се справите.Стъпка пета: лицето. На двата квадрата горе нарисувайте два големи кръга за очи, а над тях – тънки вежди. На хоризонталната ос, тънък нос, завършващ с малък триъгълник. Под него нарисувайте дискретна усмивка.Стъпка шеста: и най-интересното и приятно. Оформете роклята с детайли, за да стане красива – нарисувайте всякакви волани и плисета. И разбира се, красива като коприна и дълга коса. Тя се спуска от главата надолу към вдигнатата ръка и надолу към пода и се увива на кичури.Е, изглежда това и всичко. Изтрийте помощните линии, които се виждат и оцветете по ваш избор. Е, не сте ли истински малки художници.Коментари
2 коментара

Янислава Шикова , 8 г.,

Публикувано на 16.10.2017

много ми харесва много е трудно заради цялото на сестра ми нали Много е лошо и много много не ми допадна На мен много ми допадна и много ми хареса как вие чувате Как да нарисуваш сърцето на Рапунцел много добре много в признавам Б имам Браво на вас Много ми хареса и така ще продължим сега раво на вас усмивки усмихнато личице

Hristiyana Ivanova ivanova, 10 г.,

Публикувано на 17.01.2019

Mnogo mi pomognahte

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град