новини детски

Начало | новини детски | Зоопарк Стара Загора стартира лятно зооучилище „Млади приятели на животните“

Зоопарк Стара Загора стартира лятно зооучилище „Млади приятели на животните“

Аз детето | 2023-07-10

Зоопарк Стара Загора стартира лятно зооучилище „Млади приятели на животните“

През месец юли 2023 г. Зоопарк Стара Загора организира лятно зооучилище под надслов „Млади приятели на животните“. Учебната програма е специално разработена за групи до 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Всички необходими материали, включително и работните тетрадки за заниманията, са осигурени от зоологическата градина.

Дейностите имат за цел да насърчат общественото образование и съзнание във връзка с опазването на биологичното разнообразие, да достигнат до по-широк кръг на придобиване на знания относно зоологическите градини, инициативи за опазване, даващи непосредствена представа и възможност за участие в действията на зоологическите градини, познания за тях – грижи за животните, медицина за екзотични животни, опазване на биологичното разнообразие, инвазивни чуждоземни видове, етология или поведение. Зооучениците ще се запознаят с правилата на Зоопарка, служителите му, различните видове животни и начина им на отглеждане.

Лятното зооучилище ще се проведе в рамките на 10 работни дни, в периода от 17.07 до 28.07.2023 г. (от понеделник до петък), от 10:00 до 14:00 часа. При засилен интерес и в зависимост от броя на заявилите участие, то може да бъде удължено. Зоопаркът не осигурява храна и транспорт. Децата трябва да си носят храна и шише с вода, желателно е да бъдат спортно облечени. Поради ограничения на местата в залата на образователния център, е необходимо предварително записване на тел. 0877 075491 или 0895 303727, в срок до 15.07.2023 г., всеки делничен ден от 07:30 часа до 16:30 часа.

Пакетната цена за участие, с включен вход, за летните занимания в Зоопарка за дете е 12 лева.

Чрез темите и заниманията, които са подготвили от старозагорската зооградина, децата ще имат възможност да научат кога са се появили зоопарковете, как да наблюдават животните, как да направят лакомства за едни от най-атрактивните животни – мечетата и какво е „приложно хранене“. Ще могат сами да приготвят сладолед за маймуните, да създадат изложба на открито, ще имат и спортни дейности. Малчуганите ще се превъплътят в детективи, ще се срещнат с охраната на Зоопарка, за да опознаят неговата професия, както и ще имат „поглед отвисоко“ с помощта на Сдружение с нестопанска цел „Зелени Балкани“. Накрая ще присъстват и в час по опазване на околната среда.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град