новини детски

Начало | новини детски | Децата на София заслужават да играят в чиста и безопасна среда, затова се ремонтират 130 площадки

Децата на София заслужават да играят в чиста и безопасна среда, затова се ремонтират 130 площадки

Аз детето | 2023-07-20

Децата на София заслужават да играят в чиста и безопасна среда, затова се ремонтират 130 площадки

130 детски площадки в София вече се ремонтират. Това съобщават от пресцентъра на Столичната община. Първите готови съоръжения са в квартал „Света Троица“. В началото на годината Столичният общински съвет прие предложението на председателя Георги Георгиев и зам.-кмета по екология Десислава Билева за отпускане на 3 000 000 лв за ремонт и поддръжка на площадки във всички райони на столицата. Според решението – от 100 000 до 135 000 лв се разпределят пряко на районните кметове за възстановяване и поддържане на детските площадки в междублокови пространства, като средствата се отпускат както за изграждане, така и за обновяване на съществуващи площадки – в зависимост от състоянието им в съответния квартал.

„Както обявихме още при представянето на програмата, приоритетно работим за обновяване на най-старите съоръжения, другият критерий е фокусът върху кварталите, които са населени предимно с млади семейства с малки деца. Столичната община осигурява финансирането на тези 130 площадки равномерно на всички райони, за което благодаря на г-жа Фандъкова. В общинския съвет решихме районните кметове да определят кои пространства да бъдат обновени, затова ще очаквам от тях бързо, качествено и в кратки срокове да изпълнят проектите – разполагат вече с осигурено финансиране“, коментира председателят на СОС Георги Георгиев.

И допълва: „Децата на София заслужават да играят в чиста и безопасна среда и ние сме длъжни да я осигурим. Благодаря за координацията на целия проект на заместник-кмета по екология Десислава Билева, която си свърши съвестно работата. Градският парламент одобри списъка със заявените детски площадки и районните кметове вече работят по обновяването им. Сред тях отличник е кметът на „Илинден“ Иван Божилов, който вече завърши реконструкцията на две големи площадки „Света Троица“ – до бл. 357 и до блок 319 в квартала“, посочва Георгиев.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град