Инициативи

Начало | Инициативи | За трета поредна година коледни „Елхи на таланта“ сбъдват мечти в София

За трета поредна година коледни „Елхи на таланта“ сбъдват мечти в София

Аз детето | 2021-11-22

За трета поредна година коледни „Елхи на таланта“ сбъдват мечти в София

За трета поредна година „Елхите на таланта“ сбъдват мечти чрез благородната си мисия 3 в 1: „Украси столицата! Подкрепи талант! Продължи живота на нова иглолистна гора!“. Благотворителната кампания на фондация „Стоян Камбарев“ се осъществява с подкрепата на Столична Община. „Елхи на таланта“ е Коледна социална и екологична кампания в подкрепа на даровити деца от многодетни семейства в нужда и на изумителните таланти на фондацията.

Всеки може да направи дарение, закупувайки своя жива приказно украсена елха с брандирана табелка и лични празнични пожелания. Всички красиви живи двуметрови елхи са дарени от Proplants. Те ще бъдат разположени от 1 декември 2021 г. до 30 януари 2022 г. в парка до НДК и ще водят към голямата коледна елха на Столична община. През пролетта тази година Гората на Таланта в Южния парк се разрасна с още 30 дръвчета. Благодарение на големите сърца на дарители, фондация „Стоян Камбарев“ успя да подкрепи 13 талантливи деца от многодетни семейства в нужда, които получиха едногодишни творчески стипендии, за да покрият разходите за изкуството, на което са се отдали. Средства останаха и за основния фокус на дейността на фондацията, а именно 10 едногодишни стипендии на нейни артисти и лауреати, както и подкрепа за няколко късометражни филма и спектакли.

Младата режисьорка Стефани Райчева създава документалния филм „Елхи на Таланта“, който разказва по поетичен начин за съдбата и мечтите на 7 от избраните талантливи деца, подкрепяни от фондация „Стоян Камбарев“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град