Инициативи

Начало | Инициативи | Не забравяйте да поздравите баща си в неговата седмица!

Не забравяйте да поздравите баща си в неговата седмица!

Аз детето | 2021-11-08

Не забравяйте да поздравите баща си в неговата седмица!

Втората седмица на ноември отново е Седмица на бащата! Тази година ще си поговорим за суперсилите на татковците и ще обявим Седмицата като „Седмицата на супертатковците“! Знаем, че всеки татко има своята суперсила – може да е спорт, готвене, екскурзии или каквото и да е – важното е да прекарва хубаво и интересно времето с децата си. Понякога това не е толкова лесно, но пък е толкова ценно да се случи онова „ЩРАК!“ с което изведнъж се превръщаме в супертатковци. Как става това „ЩРАК!“ ли? Ще научите от писателя и драматург Здрава Каменова, която създаде книгата „Седмицата на супертатковците“ специално за Седмица на бащата 2021.

Очаквайте видео представяне на книгата във фейсбук страницата на кампанията. Отново чрез кратко видео в страницата, Здрава Каменова ще отправи предизвикателство към всички желаещи да споделят с рисунка, снимка или кратък текст каква е суперсилата на татко – може да бъде всичко, което прави татко, и което го прави супертатко в очите на децата. Изпращайте вашите снимки, рисунки или текстове на contact@mencare.bg. Десет от включилите се участници ще получат чрез томбола по една книжка „Суперсилата на татко“.

За детските градини, училищата и организациите, работещи с деца организаторите предлагат специална дейност за Седмицата – поканете всяко дете да донесе по един предмет от вкъщи, който символизира баща му или неговото семейство. Може да е всичко, което семействата изберат. Помолете всяко дете да разкаже историята на предмета – какъв е, откъде го има, защо за него това символизира бащата. Направете си обща снимка с децата и техните предмети и я изпратете на contact@mencare.bg! Разбира се, всеки е свободен да измисли и пригоди своя дейност за Седмицата – стига да включи бащи и деца.

Family photo created by pvproductions - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град