Инициативи

Начало | Инициативи | Инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“ призовава учениците да се превърнат в съвременни будители

Инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“ призовава учениците да се превърнат в съвременни будители

Аз детето | 2021-10-13

Инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“ призовава учениците да се превърнат в съвременни будители

Инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“ призовава учениците да се превърнат в съвременни будители. Това съобщават организаторите от асоциацията „Българска книга“. В специално създадената Фейсбук страница ще бъдат публикувани всички снимки, които изпратят учениците, учителите и училищните библиотекари.

„Приятно сме изненадани, че освен в училищата, в много детски градини също прегърнаха идеята ни. От началото на новата учебна година получаваме много снимки и емоционални послания от децата, на които кампанията е дала повод да споделят любимите си книги със съученици и приятели. Щастливи сме, че предизвикваме интереса към книгите и четенето“, казват инициаторите.

Както съобщи БТА, инициативата за даряване на книги на училищните библиотеки е част от националната кампания „Купи 1 книга“, възникнала в разгара на кризисната ситуация около пандемията. За няколко дни тя успя да обедини над 200 издателства и онлайн книжарници, както и Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град