спорт

Начало | спорт | Време е за „Зимно предизвикателство 2023“ на софийската ледена пързалка „Юнак“

Време е за „Зимно предизвикателство 2023“ на софийската ледена пързалка „Юнак“

Аз детето | 2023-12-01

Време е за „Зимно предизвикателство 2023“ на софийската ледена пързалка „Юнак“

Българската федерация Спорт за всички организира за 30-и пореден път „Зимно предизвикателство 2023“. Събитието ще се проведе на 2 декември (събота) от 12:00 до 20:00 часа на ледена пързалка „Юнак“ до стадион „Васил Левски“ в София, съобщи БТА.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР 2021-2024 на БФСВ.

Целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Вход, кънки, помощни средства ще бъдат безплатни цели осем часа на ледена пързалка „Юнак“. Организаторите от БФСВ са предвидили и още приятни изненади за участващите в „Зимното предизвикателство“ тази събота.

Ледената пързалка „Юнак“ отвори врати за шеста поредна година след възраждането си през 2018 година. Тя се намира между метростанция стадион „Васил Левски“ и Националния стадион и е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше работила от близо 30 години.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град