спорт

Начало | спорт | Безплатни тренировки по плуване за деца и младежи в Сливен

Безплатни тренировки по плуване за деца и младежи в Сливен

Аз детето | 2024-01-24

Безплатни тренировки по плуване за деца и младежи в Сливен

Децата и младежите в Сливен ще имат възможност да получат безплатни уроци по плуване на общинския покрит басейн в кв. „Сини камъни“, съобщиха от общинския пресцентър. Желаещите трябва да заявят в своето училище до края на януари, че искат да бъдат обучени. Очаква се първите безплатни тренировки за начинаещи да започнат от средата на февруари, а трениращите ще заплащат само входната такса.

Безплатните тренировки са част от нова превантивна програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и на общината. Основната цел е да бъдат привлечени подрастващи, които досега не са проявявали интерес или не са имали възможност да се запишат на тренировки по плуване.

Очакванията са децата и младежите да бъдат мотивирани за здравословен начин на живот. Програмата поставя акцент върху превенцията на затлъстяването при децата и екранната зависимост от електронните устройства. Покритият плувен басейн в Сливен отвори врати след основен ремонт, приключил в края на 2020 година. Спортното съоръжение се използва от Клуба по плуване, спортисти – ветерани, любители – деца и възрастни, както и за спортни състезания и обучения на спасители.

Photo by Kindel Media



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град