спорт

Начало | спорт | Детският ски център в Чепеларе отново отваря врати

Детският ски център в Чепеларе отново отваря врати

Аз детето | 2022-12-16

Детският ски център в Чепеларе отново отваря врати

Възобновява се детският ски център в Чепеларе, който е реновиран с общинска инвестиция, съобщи за БТА Анелия Пискова от Общинската администрация. Около 80 хил. лв. е инвестирала Общината за възстановяване на пистата и центъра, в който в миналото са правили първите си стъпки на ски състезатели с олимпийски, световни и европейски медали.

Центърът ще бъде официално открит до края на декември, ако метеорологичните условия позволят заснежаване и обработване на пистата. От „Пампорово“ АД е дарена снегоотъпкваща машина, която да поддържа пистата в центъра на Чепеларе. Първата зона на пистата ще бъде предназначена за обучение на по-малки деца и ще бъде обслужвана от транспортна ски пътека. Втората зона е снабдена със ски влек. За поддържането на ски трасето през целия зимен сезон е осигурено и вентилаторно оръдие за сняг.

Детският център в местността „Дьортевото“ ще бъде достъпен и за малчугани с шейни. Общината възстанови ски центъра, за да има привлекателно място, където децата на Чепеларе да се учат да карат ски, уточняват общинарите.

Прочетете още за ските



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град