спорт

Начало | спорт | „Левски“ София организира волейболен турнир за млади таланти до 14 години

„Левски“ София организира волейболен турнир за млади таланти до 14 години

Аз детето | 2024-04-29

„Левски“ София организира волейболен турнир за млади таланти до 14 години

Волейболен клуб „Левски““ София“ продължава мисията си за развитието на младите звезди на българския волейбол с второто издание на турнира за таланти до 14 години. „Синият“ клуб организира второто издание за по-малките волейболисти в България – „А1 Звезди на бъдещето до 14 години“. Турнирът през 2024 година ще се проведе от 10 до 12 май в спортна зала „Левски“ София“. Участват по 6 отбора при момчетата и при момичетата. Играят всеки срещу всеки за определяне на шампиона. Участниците при момчетата са „Левски“ София“, ЦСКА, Славия, „Люлин“, „Берое“ и „Изгрев“ Ябланица.

Участниците при момичетата са: „Левски“ София“, ЦСКА, ЦПВК, ВАСК, „Марица“ Пловдив и „Миньор“ Перник. Турнирът в зала „Левски“ София“ ще бъде и генерална репетиция за потвърдените отбори преди старта на турнирите от държавните първенства за момчета и момичета, родени през и след 2011 година.

„През 2023 г. създадохме и турнира за таланти до 14 години, чрез който да дадем възможност на мечтаещите чрез волейбола още от най-ранна възраст да имат повече възможности да играят и израстват заедно, при това в състезание, организирано по най-високите стандарти и в най-добрите условия. Мисия на волейболен клуб „Левски София“ е да работи за бъдещето на българския волейбол, стремим се да създадем и най-добрата волейболна школа в Европа. Децата са наш основен приоритет. Не само трениращите в нашия клуб. Българските деца са обща отговорност за всички нас и с огромно удоволствие създаваме нови възможности за всички тях. В европейските страни с традиционно най-силни волейболни школи не спират да говорят с добро и да споделят позитивните емоции след трите издания на международния турнир в София непосредствено преди Коледа. След Великден тази година продължаваме и другата ни прекрасна инициатива – българският турнир на световно ниво за по-малките волейболисти. Своеобразен волейболен Великден за мечтаещите волейболни таланти, които да получават още по-голямо вдъхновение по пътя си към върховете на българския, европейския и световния волейбол“, заяви Атанас Гаров, основател и управляващ партньор на Garitage Park и основен организатор на „А1 Звезди на бъдещето до 14 години“.

Турнирът ще се проведе и с подкрепата на Българската федерация по волейбол.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град