спорт

Начало | спорт | 10 лесни и забавни упражнения, които да направите с мама и татко у дома

10 лесни и забавни упражнения, които да направите с мама и татко у дома

Аз детето | 2023-11-24

10 лесни и забавни упражнения, които да направите с мама и татко у дома

Вие сте готови да потренирате малко, както и родителите ви. Но е твърде горещо, твърде дъждовно, твърде тъмно или просто не е подходящото време за излизане на открито. Няма проблем! Цялото семейство може да се забавлява с идеите за лесни упражнения у дома, изброени тук. Независимо дали имате само 10 минути, час или повече, всяко време е подходящо. Всяко малко движение помага за изграждането на по-здраво тяло, независимо дали сте дете или възрастен.

Танцувайте

Танците са забавен начин за изгаряне на енергия и калории. Освободете място, за да направите „дансинг“ и включете любимата си музика. Можете да намерите безплатни мелодии, подходящи за деца, например в канала на KIDZ BOP в YouTube.

Опитайте тренировка в YouTube

Имате нужда от вдъхновение за разтягане, кардио, изграждане на мускули и други рутинни тренировки? Потърсете безплатни тренировки в YouTube. Ще намерите нещо забавно за всички възрасти, включително тренировки Kids Heart Challenge, предоставени от American Heart Association.

Следвай водача

Тази игра ви позволява да упражнявате креативността си, както и тялото си. Нека всеки се редува да бъде лидер. Марширувайте по коридора с високо вдигнати крака, след това се обърнете и отидете обратно до началната точка. Размахайте ръце като птица и пълзете по пода като рак. Подскачайте на място, след това се изпънете на пръсти. След това оставете някой друг да бъде лидер, докато вие следвате.

Изградете трасе с препятствия

Стъпете и слезте от най-долното стъпало. Разпръснете възглавниците на пода и скачайте от едната на другата. Вървете назад около масата, след това пропълзете отдолу. Използвайте това, което вече имате, включително мебелите, за да направите безопасно за деца трасе с препятствия.

Проследявайте стъпките си

Превърнете го в игра на отгатване: Колко стъпки изминавате от входната врата до кухнята? Или ако се разходите напред-назад по коридора пет пъти? Който познае най-близо до действителното число, печели. Използвайте приложение за телефон или крачкомер, за да проследявате стъпките или ги бройте на глас, докато вървите.

Музикални столове

Ще ви е необходима музика, която спира на случаен принцип, за да играете тази забавна активна игра. Има такива в интернет. Подредете столове в една линия или кръг. Ако имате петима играчи, използвайте четири стола. Ако имате четирима играчи, използвайте три стола и т. н. Пуснете музиката и обикаляйте около столовете. Когато музиката спре, всички трябва веднага да седнат на стол. Човекът без място губи рунда.

Клекове

Накарайте всички да свикнат да работят върху определени области на тялото. За да укрепите коремните мускули, опитайте клякания.

Опитайте с лицеви опори

Оф! Лицевите опори могат да бъдат трудни. Те обаче са чудесен начин за изграждане на сила на ръцете.

Опитайте да седите на стената

Всеки в семейството може да седи на стената, но колко дълго можете да задържите позицията? Това упражнение е предизвикателна работа за горната част на краката.

Подскоци

Не на последно място, опитайте няколко скока. Те са лесни, забавни и чудесен начин да раздвижите тялото.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град