сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весело слънце за летен подарък

Весело слънце за летен подарък

Аз детето | 2016-07-08

Весело слънце за летен подарък

Ако имате приятел, който скоро има рожден ден и искате да му направите незабравим подарък, то към това, което вече сте му избрали можете да включите и едно слънце, направено ръчно от вас. То е много подходящо за хората, родени през лятото.

За изработката ще са ви необходими следните материали:
жълта или бяла пластмасова чиния
лепило
жълта и оранжева гланцова хартия
акрилни бои или бои за всякакви материали, които можете да намерите в книжарница „Слънчоглед“
ножица
безцветен лак

Как се прави:
Ако чинията ви е бяла, то първо я оцветете с жълт цвят. След това я изчакайте да изсъхне, намажете я с безцветен лак и пак изчакайте да изсъхне, а ако е жълта направо можете да започнете със следващите стъпки.

1. Вземете жълтата хартия и от нея изрежете около 6 триъгълника, като тези на снимката. Същото направете и с оранжевата, но би било добре триъгълниците да са малко по-малки от жълтите.
2. Залепете всяко триъгълниче в края на чинията (като на снимката), като ги редувате, жълто, оранжево, жълто, оранжево – това ще са лъчите на слънцето.

 

3. Изчакайте да изсъхне лепилото, след това обърнете чинията от другата страна и нарисувайте там очи, уста, слънчеви очила, розови бузи и каквото още искате на вашето слънце. Изчакайте боята да изсъхне и готово.

Можете да го подарите и на някой приятел просто така или пък да го използвате за украса на стаята си, така лятото винаги ще бъде с вас.

Вижте още:



Коментари
5 коментара

Pavche Stefanova, 12 г.,

Публикувано на 08.08.2013

Красиво.

Ели , ,

Публикувано на 09.07.2016

До редакция Можете ли да ми помогнете , защото аз не се сещам . Не знам какво да купя за рождения ден на една моя приятелка нямам много време , защото , празненството е в 16.00 на 9 юли - днес . Вие има те ли идеи какво да и подаря . Предварително ви благодаря

От редакцията: Ако обича да чете може някоя интересна книга, има много такива, или пък парфюм, или комплект за бижута, които да може да си направа сама. :-)

Ели , ,

Публикувано на 09.07.2016

До редакция Благодаря ви .За бижутата аз имам и мога да и купя комплекта . За книгата мисля че, може да и взема , но и най добре ще е да и взема идвете

Ивайла Зайкова, 8 г.,

Публикувано на 10.07.2016

хубаво слънчице дано да огре на всякаде

Ивайла Зайкова, 8 г.,

Публикувано на 15.07.2016

хубаво слънчице дано да огре на всякаде

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град