сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Космически бинокъл за малки откриватели

Космически бинокъл за малки откриватели

Аз детето | 2016-07-04

Космически бинокъл за малки откриватели

Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите.“ – това казва Пипи Дългото чорапче, любимата героиня на малки и големи, отгледала, забавлявала и дори възпитала не едно и две поколения и е абсолютно права. Много е хубаво да си нещотърсач, защото светът наистина е пълен с всякакви невероятни неща, понякога големи и очевидни, а понякога малки и трудно забележими, но пък удивителни, ако веднъж ги намериш. Да си нещотърсач е забавно, приятно и изключително интересно. Знаете ли кои обаче са най-добрите нещотърсачи – това не са нито възрастните, нито дори учените, а както знаем те откриват много неща. Най-добрите сте вие, децата, защото не спирате да задавате въпроси, да се оглеждате в света около себе си и да се радвате и на най-малките неща. Всеки знае и благородно ви завижда, когато види, че вие нямате нужда да отидете на далечно и екзотично място, да отседнете в скъп хотел, за да си починете и да сте щастливи. Достатъчни са ви най-добрите приятели, малко слънце и да отидете до близкия парк и това е всичко. Това е то щастието, то се крие в малките неща.

Специално за вас, малки откриватели, предлагаме една идея за фантастичен космически бинокъл. Той разбира се не е като истинските и е по-скоро за игра, но нали това е целта – да се забавляваме с простите неща. С него могат да се измислят хиляди игри, а също и самата му направа си е едно малко приключение.

За да направите този фантастичен бинокъл ще са ви необходими:
2 ролки от тоалетна хартия или една от кухненска такава, която да разрежете на две
боя
четка
неща за декорация на бинокъла – панделки, стикери или пък можете сами да го нарисувате
дълга панделка или пък прежда, за да го държите на врата си като истински откриватели
лепило

Да започваме да творим:

Първото, което трябва да направите е да оцветите ролките. Ние избрахме да го направим с тъмносиньо, защото нали е космически, но ако вие имате друга идея, можете да реализирате и нея. Първо го оцветихме в тъмносиньо, след което добавихме и малко светлосиньо, за да прилича на космос. Нашата боя беше темперна и достатъчно гъста, за да покрие хубаво ролките, но на вас може да ви се наложи да нанесете няколко слоя. Дори и така да е не се притеснявайте, мажете смело. След като приключите с оцветяването оставете да изсъхне хубаво.

Идва време и за най-хубавата част – декорацията. Ние си намерихме едни готини златни ленти, които намазахме хубаво с лепило и залепихме от двата края на ролките, като ги облепихме отвсякъде. Ако не ви се намира такава лента, можете просто да нарисувате нещо подобно, какъвто беше и нашият първоначален план. Понеже не сме толкова добри в рисуването си намерихме и готина картинка на космическа маймуна, която принтирахме два пъти, изрязахме внимателно и отново залепихме по средата на двете ролки. Но както казахме, знаем, че вие рисувате отлично, така че можете просто да нарисувате нещо подобно. Накрая, за да подсилим космическата тема, залепихме стикери на звездички и решихме, че стана перфектно.

Оставихме всичко да изсъхне за около 10 минути. След това е време да заприлича и на истински бинокъл. Затова се намазват двете страни на ролките обилно с лепило и се прилепват една към друга. Ако лепилото ви не е толкова силно, каквото беше нашето, ще се наложи да ги държите известно време докато стегнат малко, но пък усилието си струва. Отново се оставя да изсъхне. След това много внимателно с ножицата пробивате две дупки за панделката или преждата, промушвате двата края и ги връзвате на стегнат възел. Лично ние използвахме златна панделка, която идеално се връзва със златните ленти отстрани, но ако вашата тема е друга, можете да използвате дори и прежда с подходящия цвят.

Това е всичко, сега сте готови да откривате нови неща с този фешън бинокъл. Само не го насочвайте към слънцето! Сигурни сме, че много от приятелчетата ви ще ви завидят за него!

Вижте още:
Състезателни колички от хартия
Планински бинокъл
Пиратски далекоглед



Коментари
4 коментара

Ивайла Зайкова, 8 г.,

Публикувано на 08.07.2016

*супер бинокъл дано да вижда на високо страхотенне браво супер.

Фен на Мади , ,

Публикувано на 30.07.2016

Прекрасен е! Най хубавото е, че може да го направим какъвто искаме. Той е страхотен!!!

29667751507902 , 17 г.,

Публикувано на 07.12.2016

Как по точно вижда на далече като са просто две рула едно до друго все едно да гледам през 2кръгчета същото е

Петя , ,

Публикувано на 07.12.2016

Написали са си го: Той разбира се не е като истинските и е по-скоро за игра...

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град