сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Оригинална гривна от отварачки на кенчета

Оригинална гривна от отварачки на кенчета

Аз детето | 2016-08-12

Оригинална гривна от отварачки на кенчета

Обичате ли да пиете газирани напитки? Ние също понякога си позволяваме някоя и друга, макар че не са особено полезни. Особено обичаме да пием такива от кенчета, сещате се, онези метални кутийки. От тях някак си е по-интересно и вкусно. Освен това много обичаме да пием и сокове от такива кенчета, за наше щастие вече има такива и затова често ги заместваме, вместо кола в кенче, портокалов сок – много е яко. Много ни харесва как се отварят, с онзи интересен механизъм, Онова малко метално нещо, което се повдига и така отваряш кутията и което често се откъсва и остава в ръцете ти и ти си го подхвърляш няколко пъти и след това го изхвърляш. А може би и родителите ви събират много такива, когато пият бира в кенчета. Знаете ли, открихме нещо много интересно свързано с това доста подценявано изобретение, освен за отваряне на любимата напитка, става и на суперска гривна. Вижте как.

За да си направите такава оригинална гривна ще ви трябват:
20-28 такива метални нещица
дебела цветна панделка, която да се увива около китката ви поне 4 пъти
два кламера

Как се прави:

Както казахме първо проверете дали панделката ви е достатъчно дълга и я увийте 4 пъти около ръката си. Ако всичко е наред можете да започвате. За по-лесно разпределете металните... просто не знаем как се наричат и май нямат специално име... нещица по двойки. Внимавайте, понякога някои от тях имат остри ръбове. След това сгънете панделката на две, така че да има два равни края на които да сложите по един кламер.

Вземете първото нещо и промушете кламера, промушете единия край в някоя от дупките, а след това и другия в другата дупка. С нея ще се промуши и панделката. Цялата работа става и без кламер, ама така е много по-лесно. Накрая се получава така, че панделката се е захванала здраво за нещото (ами така ще го наричаме, не измислихме друго) и няма нужда от възел, а двата края са свободни за следващата стъпка. Вземете другарчето на металното нещо и го поставете отгоре, ама така че хем да е върху първото, хем малко да стърчи, ето тук идва и тънката част. Трябва да ви се получи това:

След това повтаряте процедурата. Единия край промушвате в едната дупка, другия в другата. Само че тук всъщност трябва да го промушите и в двете, и на първото и на второто, и да дръпнете много, така че двете нещица да си седят на мястото и да са здраво захванати. Тук има и още една тънкост, след това леко издърпайте панделката, така че да се получи малко джобче, ще ви трябва, за да можете да закачите гривничката после на ръката си. Ето така:

Накрая просто прибавяте още метални нещица. Слагате следващото отдолу, така че да е леко върху второто и пак промушвате в дупките. След това слагате четвърто, така че да е върху третото и промушвате. Пето, така че да е върху четвъртото и така докато не ги свършите всички. Помнете, дърпайте докрай, трябва да са стегнати едно за друго.

Когато сте готови махате кламерите, завързвате двата края на възел и след това за джобчето и готово. Имате супер яка гривна, не е ли красива? Направо като направена от истински бижутер!

Също така ще се радваме ако някой знае как се казват тези неща да ни напише в коментарите. Не знаем всичко, никой човек не знае всичко! ;-)

Вижте още:
Свеж емоджи гердан, който можете да направите съвсем сами
Най-красивата русалска огърлица
Да си направим обувки като на принцеса



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град