сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да зашием ефектно дупките в любимите ни дънки

Да зашием ефектно дупките в любимите ни дънки

Аз детето | 2016-05-10

Да зашием ефектно дупките в любимите ни дънки

Всички знаем колко модерни са т. нар. нарязани дънки или както шеговито ги наричаме ние – дънки с дупки. Но да ви признаем, скъпи момичета, а и момчета, винаги сме се чудили защо тези дънки са толкова скъпи, при положение, че само за няколко седмици понякога се късат и стават подобни „модерни“ дупки. Особено на колената. Ние разбира се не искаме всичките ни дънки да са такива, но какво можем да направим, освен да си купим нови. Доскоро единственият вариант, който измисляхме е да ги изрежем над коляното и да ги превърнем в къси дънкови панталони. Въпреки това имаме нужда и от дълги, за какво са му на човек много къси панталони. След много опити да ги зашием, поправим и направим пак хубави, намерихме една прекрасна и оригинална идея, която веднага искаме да споделим с вас. Ще си направим чудовищни кръпки... Колко оригинално е само това, а и не се прави никак трудно: само трябва да имаме подходящите материали и малко помощ от баба или мама. Така ще оправим красивите си дънки и ще се позабавляваме със семейството.

За чудовищните кръпки ще ви трябват:
скъсани дънки
ножица
бял филц
здрав плат, в какъвто цвят имате
бял и червен конец за бродиране
игла
черен маркер
карфици

Запомнете, ще имате голяма нужда от помощта на някои възрастен, така че не се опитвайте да направите това сами, освен ако не сте много добри в шиенето.

Следвайте тези стъпки точно и резултатът ще е много оригинален.

1. Оформете дупката на дънките, като я разширите малко, така че да прилича на уста. Така ще я предпазите и от още разнищване.
2. Изрежете парче от плата, достатъчно голямо, за да покрие дупката и нека мама или баба го подгънат.
3. От филца изрежете триъгълничета за зъби и две кръгчета за очи.
4. С маркер нарисувайте детайли на очите и след това идва ред на шиенето.
5. Най-напред вие или най-добре вашият помощник зашийте очите малко над отвора на дънките. Ако пък решите за по-интересно, можете просто да направите от конец два хикса за очи.
6. След това внимателно закрепете с карфици, ако е нужно и с червения конец зашийте с бод тропоска, не се притеснявайте, помощникът ви знае какво е това, парчетата плат, които ще покрият дупките.
7. За горната част, под очите, зашийте по същия начин и зъбите, така че да опират в ръба на дупката на дънките, но да не са зашити за нея, а за новия плат.

И това е всичко: интересно и оригинално е, нали? Сигурни сме, че ще впечатлите всички приятелчета и те ще искат да си купят като вашите дънки. ;-)




Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град