приказки от деца

Начало | приказки от деца | Интересната гора

Интересната гора

Вероника Димолянова | 2011-05-01

Интересната гора

Имало едно време 7 козлета, които живели в една далечна къщичка, която се намирала навътре в гората. Там те живеели самички и ги било страх от мечето и вълците, които се навъртали наоколо.

Но мечето, което се криело там, не било зло. То се било изгубило и съвсем само обитавало гората. То опитвало и опитвало да се сприятели с козлетата, но докато станало това минало много време. Мечето успяло да се сприятели с козлетата и заедно се обединили срещу вълците в гората.

Мечето много помагало на козлетата, като им носело мед, с който да се нахранят и заради това решили да му викат Мечо Пух . След като Мечо Пух бил наплашил вълците в гората, те избягали и никога повече не се върнали. Горичката станала спокойна и различни същества започнали да се навъртат. Било дошло и едно момиченце, викали й Червената шапчица и нейните приятели Хензел и Гретел. Заедно с Мечо, козлетата, момиченцето и приятелите й, се погрижили тази гора да стане малко по-оживено място, като построили още много и малки къщички, в които да се настаняват новодошлите.

Дошло едно момче сам самичко, защото било изгонено от родителите си, защото постоянно лъгало и щом изрекло лъжа, носът му пораствал. То си мислело, че и тук ще продължи с лъжите, но видяло, че няма как, защото всички натяквали „лъжата не е хубаво нещо и че с нея няма как да ги надхитри и трябва да спре“.
Нарекли го Пинокио и щом почнали да му натякват и да му викат Пинокио, то спряло да лъже.

Около гората започнали да се навъртат една котка и една мишка, които постоянно се гонели и затова Пинокио решил да ги приюти. Понеже котката не се разбирала с мишката, ги разделили. Пинокио взел котето, което нарекъл Томи, а Мечо Пух взел мишката, която нарекъл Джери. Това място вече оживяло, но още не било свършило приемането на гости, около цялата гора започнали да обикалят доста далматинци и както винаги, събрали ги и ги преброили, и били с точност 101 далматинеца разделили ги по къщичките и продължили с гостите .

Гората оживяла, къщичките се напълнили с приказни герои, защото това беше само приказка, която беше с добър край . ЯЛИ ПИЛИ И СЕ ВЕСЕЛИЛИ!!!

В историята аз имах предвид, че освен, когато доброто се обедини става по-лесно да изхвърли злото, а и че всички и в лоши моменти си помагаме. И щом искаме нещо, когато се обединим, ставаме по-силни и го постигаме!!!

Прочетете още:
Игра на Мечо Пух



Коментари
1 коментар

Деница Дойчева, 10 г.,

Публикувано на 19.05.2011

Ами бива...

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град