приказки от деца

Начало | приказки от деца | Снежанка и омагьосаната гора

Снежанка и омагьосаната гора

Емили Балиева | 2011-05-03

Снежанка и омагьосаната гора

Имало едно време в далечно царство цар и царица. Те живеели много щастливо, но нямали деца. След време им се родило прекрасно момиченце на име Снежанка. Но нали знаете, че на този свят съществува и злото.
Близо до царството имало гора, в която живеел магьосник. След време злият магьосник на име Ротбарт откраднал Снежанка в омагьосаната му гора и я превърнал в лебед. Родителите й много се притеснили и изпратили своите войници да я търсят. По пътя видели Аника с нейният летящ кон Пегас. Те я попитали дали я е виждала и дали знае къде е Снежанка. Аника им казала, че е била в омагьосаната гора и е превърната в лебед, за това тя взела своя жезъл и отишла заедно с войниците.

След няколко часа Аника помогнала на Снежанка да върне предишния си облик, превърнали Ротбарт в жабок и омагьосаната гора станала отново гората на феите. Пегас и неговата водачка Аника си заминали. Снежанка и войниците тръгнали обратно по пътя за кралството.

По пътя те видели малката кибритопродавачка, която плачела и се молела хората да си купят снопче кибрит. Те се приближили към нея и купили всичките снопчета кибрит. Нали все пак трябва да си светят с нещо през нощта, а тя се прибрала вкъщи радостна и усмихната.

Но какво станало с родителите на красивата Снежанка. Докато тя се прибирала в кралството, херцогиня Роуина, лелята на дванайсетте танцуващи принцеси, поканила уж на гости родителите на Снежанка, а тя ги затворила в тъмницата както и дванайсетте принцеси. Роуина била много злобна, както била и Ротбарт, искала им голямото и богато кралство. Бедната Снежанка, не знаела нищо за скъпите си родители, нито къде са и с кого, нито как са. С продължение на времето принцесата стигнала до мястото, където било кралството и какво да види, на негово място имало огромна кула. От нея се показала Рапунцел – момичето с най-дългата коса. Тя спуснала косата си и казала на Снежанка да се качи по нея. Щом стигнала горе в кулата принцесата, Рапунцел й разказала всичко за родителите й. Къде са и как са.

Снежанка без да губи време веднага отишла да търси любимите си родители. По време на пътя тя видяла двамата братя принцове – Стефан и Айдан, Щастливия Ханс и Котаракът в чизми. Те отишли със Снежанка и нейните войници на битка срещу херцогинята. Те отишли в нейния зъл замък. Всички започнали да водят битка, а Снежанка и Айдан отишли да търсят краля, кралицата и принцесите. Пазачът на тъмницата бил звярът.
Тук Айдан трудно щял да се справи, но нали си спомняте Аника, момичето с жезъла, тя го беше дала на Снежанка, ако попадне в беда да го използва. Това е било нещо като спомен от нея. Така Айдан и Снежанка го използвали срещу звяра и бързо си свършили работата.
Нали знаете, че доброто винаги побеждава. Всички зли войници загинали, Роуина я последвала в тъмницата, а всички останали спечелили. Снежанка и Айдан се омъжили, вдигнали голяма сватба и поканили всички, които били през цялото време с нея и тези, които й помогнали, включително и Пепеляшка, Аладин и много други гости. Три дни яли, пили и се веселили.

Прочетете още:
Спящата красавица
Сговорна дружина планина повдига



Коментари
12 коментара

Eлиф .., . г.,

Публикувано на 03.05.2011

много е хубаво. ако искаш прочети моята приказка - "Подарък от сърце"

Стефани , ,

Публикувано на 03.05.2011

Мнаго-хубава приказка!Има нещо модерно и нещо от няколко приказки взети заедно!!!Харесва ми!Препоръчвам я на всички!!!

Eмили Балиева, 12 г.,

Публикувано на 04.05.2011

Стефани , , много ти благодаря !! :*

Стефани , ,

Публикувано на 04.05.2011

Няма защо!

Адриана Линкова, 9 г.,

Публикувано на 07.05.2011

Това е страхотна приказка и страхотен сайт. Както казах че ще го посещавам всеки ден стротен си сайтчо !

моника , 9 г.,

Публикувано на 17.05.2011

наистина е много хубава аз много обичам да чета приказки особенно измислени наистина са много забавни

Eмили Балиева, 12 г.,

Публикувано на 26.05.2011

Благодаря Моника :)

Росица Павлова, 10 г.,

Публикувано на 28.05.2011

Хубава е ,но за 12 годишна е твърде къса.

Eмили Балиева, 12 г.,

Публикувано на 30.05.2011

Тук има място за коментари всеки да изказва своето мнение,но защо да е къса не пише да правим роман,а приказка.Все пак ти благодаря за коментара Росица

Надежда Консулова, 10 г.,

Публикувано на 14.09.2011

Супер сайт с много умни редактори!!!

Надежда Консулова, 10 г.,

Публикувано на 14.09.2011

Як сайт!!!Ще кажа на вси4ките си приятели!!!

деа , 11 г.,

Публикувано на 28.02.2012

браво емили, ти си истинска писателка.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град