приказки от деца

Начало | приказки от деца | Алиса и котето Лиса

Алиса и котето Лиса

Силвия Андреева | 2011-05-06

Алиса и котето Лиса

Имало едно време едно малко коте, което имало дарба.
Един ден малко момиче на име Алиса видяло това коте и решило да го отгледа в своя дом. Така момичето взело котето и го кръстило Лиса, защото приличало на лисица. Алиса отгледала котето Лиса и след време то почнало да говори, рекло с човешки говор:
— Момиченце добричко, ти ме гледа години наред. Благодаря ти, сега е мой ред! Аз ще те направя принцеса и всички тебе ще гледат!
Отначало момиченцето си мислело, че котето си измисля, но след година момичето навършило 18, а котето навършило 10 години и макар вече старо коте, Лиса изпълнило обещанието си.

След месец момичето получило покана за бал на 26.06 2011 г.  Алиса много била учудена, но котето знаело, че това щяло да стане. Алиса се приготвила за бала, но не изглеждала заслепителна, затова Лиса потърсила някой, който да помогне на приятелката й!

Вървяло ли, вървяло котето и накрая стигнало до мястото. Там Лиса видяла един рибар, който се мъчел да изкара рибата от реката. Котето се приближило до рибаря като гледало да не го стряска и казало:
— Мяу, — колкото да не забележи рибаря, че котето може да говори:
— Ех, ама, че си ми сладко коте! Да можеше да ми помогнеш — мило рекъл рибарят.
—  Добре, съгласна съм. Аз ще ти помогна да изкараш рибата, но искам и ти да ми помогнеш.  
— Ти-и-и-и м-м-м-м-м о-о-о-о-ж-ж-ж-е-е-е-ш-ш-ш — стреснат казал рибарят.
— Да, аз мога да говоря — повторило думите котето.
— Но как така? — попитал рибарят. 
— Дълга история. Хайде, казвай съгласен ли си аз да ти помогна за рибата и ти да ми помогнеш? —отново попитало котето.
— Съгласен съм, но кажи каква помощ искаш. — казал рибарят.
— Ами .... моята приятелка е човек и тя е поканена на бала на принца, но не може да се облече, защото тя винаги е била с дрипи — обяснила подробно Лиса. 
— Аз не разбирам много-много, но моята внучка разбира. Ще я извикам, но първо ми помогни с рибата. — разбрал и рекъл рибарят.
Котето се съгласило, помогнало на рибаря да издърпа рибата, но не с въдица, а със страх (рибите се изплашили от котето и излезли).
— Сега извикай внучката си, дядо!
Рибарят бил добър и извикал внучката си на име Теди. Котето обяснило на момата какво да прави. Тя се представила за кръстница на Алиса.

Котето и Теди (кръстницата) вървели и отишли при младата Алиса. Алиса се учудила кого води нейното коте. Теди (кръстницата ) рекла на Алиса:
— Ти не знаеш коя съм, но аз знам коя си ти! Знам, че си поканена на бала на принца, който е днес. Аз ще ти помогна да се облечеш прекрасно. — и извадила една рокля от джоба си.
Алиса облякла роклята, но нямала с какво да отиде до замъка. Теди извикала едно куче и след миг това куче се превърнало в кола. Алиса се качила на колата и отишла на бала.
Там танцували с принца. Той много я харесал и й предложил да се оженят. Така те заживели дълго и щастливо.



Коментари
2 коментара

Силвия Андреева, 10 г.,

Публикувано на 08.05.2011

Котето и Теди (кръстницата) вярвали и отишли при младата съжелявам имам грешка тук Котето и Теди (кръстницата) вървели и отишли при младата така е правилно ако може ми поправете грешката

От редакцията: Поправихме грешката.

Росица Павлова, 10 г.,

Публикувано на 28.05.2011

Хубава грешка,Хубава приказка.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град