покани

Начало | покани | Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Ямбол за празника на града

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Ямбол за празника на града

Аз детето | 2022-06-10

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Ямбол за празника на града

Единадесетото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest предстои на 10 и 11 юни за първи път в Ямбол. Входът за всички събития е свободен, а фестивалното издание на 6Fest се реализира със съдействието на Община Ямбол като част от програмата на Деня на Ямбол.

6Fest започва на 10 юни (петък) от 18:00 ч. пред Централна поща със спектакъла на Fireter "Скритият театър“ – групата представя нестандартен куклен театър, който съчетава игра на кокили, марионетки и съвременен цирк. Приказни исполини на кокили ще разкажат историята на марионетките. Спектакълът „Скритият театър“ включва и типично циркови номера като жонглиране с бухалки и куб, огромен обръч, клоунада, въздушни номера.

След спектакъла Fireter канят на циркова работилница, в която ще покажат основни циркови умения. Работилницата е подходяща и за деца.

Програмата на 11 юни започва в 10.30 ч. в Градски парк Ямбол на сцена до фонтана с "Голямото жабешко пътешествие“ – семейно представление на Пътуващ театър „Скрин“. Историята разказва за едно смело жабче, което се налага да израсне във възрастен по пътя към дома си в търсене на родителите си.

Голямото събитие в програмата е карнавално-танцов парад на 11 юни от 18.00 ч. от градския парк през пешеходната зона (ул. „Цар Освободител“ – ул. „Г. С. Раковски“) до Централна поща.

Парадът ще бъде предвождан от две циркови формации: Fireter с две техни подвижни конструкции – 10-метров дракон и огромна топка, напътствани от артисти на кокили; артисти на кокили, клоуни и мимове от Пътуващ театър „Скрин“.

В парада ще се включват и танцьори от местни групи от Ямбол – Детски танцов състав „Каргончета“ към читалище „Пробуда“, Мажоретен състав към ОУ „П. Р. Славейков“, Клуб по спортни танци „Тандем“, Танцова школа „Всички стъпки“, Клуб „Freestyler STS“. Както подобава на уличен парад, ще има мобилно озвучаване с популярни хитове от 90-те до днес. Всеки жител и гост на Ямбол е добре дошъл да се включи в парада и да танцува. В края на парада и самите танцови групи ще представят свои танци.

Веднага след края на карнавално-танцовия парад артистите на кокили, клоуните и мимовете от Пътуващ театър „Скрин“ ще изиграят цирков спектакъл пред Централна поща.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град