интересно

Начало | интересно | Смеете ли да влезете в тъмницата на „Майнкрафт“? Направете го – няма да съжалявате!

Смеете ли да влезете в тъмницата на „Майнкрафт“? Направете го – няма да съжалявате!

Аз детето | 2020-06-09

Смеете ли да влезете в тъмницата на „Майнкрафт“? Направете го – няма да съжалявате!

Знаете ли какво ще се получи ако съчетаете в едно Minecraft с Diablo? Много просто – най-новата игра от Mojang Studios: „Minecraft Dungeons“! Да, 2020 определено ще е вълнуваща за всички, които обичате електронните игри. Освен че ще излязат чисто новите Xbox и PS5, ще имаме и много нови игри– Особено вълнуваща ще е новата игра свързана с любимата ни „Майнкрафт“. А най-хубавото е, че за разлика от „Gears“, „Dungeons“ се предлага и за Nintendo Switch и PS4, а дори и за определени модели смартфони, така че всеки може да се присъедини към приключението. Но дали „Minecraft Dungeons“ ще има класически Minecraft геймплей или ще е по-различен? Нека разберем!

Историята

„Minecraft Dungeons“ има много по-ясна история от самата „Minecraft“. Историята ви вижда като вашия вече направен герой (включително героите по подразбиране от основната игра Стив и Алекс), който се бори срещу Arch-Illager, селянин, придобил огромна сила след откриването на Orb of Dominance, мощна реликва, която предоставя на Illager огромна армия от подчинени селяни, които трябва да победите. Историята не е нищо особено, но участието на основния герой ще ви даде достатъчно основателна причина да играете и да се вълнувате. Всеки от познатите злодеи от Minecraft също ще е тук, но ще има и нови и съвсем неочаквани лоши герои. Скелетите ще стрелят с лъкове и стрели, Крийпърите ще избухват, но ви очакват и още изненади.

Играта

Създателите на играта не се притесняват да признаят, че определено са почерпили вдъхновение от „Diablo“, „Torchlight“ и „Left 4 Dead“. Вие контролирате своя герой като натискате там, където искате да отиде. Типичен подход в цитираните игри, който днес не е така модерен, но пък създателите казват, че е изключително подходящ за този тип игри. Проблемът е, че също така трябва да кликате върху враговете, които да атакувате, така че често може да се обърквате между движение и битка, но тези от вас, които са фенове на този стил на контрол може и да са свикнали вече с него.

Една от основните разлики между Dungeons и Diablo е свободата, която имате при разменянето на различни способности. Можете да разменяте оръжия и способности по желание, което ви дава тонове свобода в това как можете да играете играта. Има много различни видове оръжия, много повече, отколкото в класическия Minecraft. Можете да оборудвате героя си, както с традиционно оръжие, така и с много по-особени, за да свалите досадни злодеи, които не са близо до вас. Стрелките са достатъчно много, но все пак опитайте и другите оръжия. Много е готино да разменяте всеки стил на атаки, да убивате Creepers със стрели, за да ги държите далеч, и побеждавате зомбита с двоен меч.

По време на различните нива вие ще си проправяте път през орди от познати Minecraft злодеи, ще събирате много плячка и изследвате красиви непознати земи, невиждани досега в класическата версия. Най-хубавото е, че тази версия е по-подходяща за начинаещите в Майнкрафт от истинския, защото можете много по-прецизно да контролирате нивото на трудност. Това прави „Minecraft Dungeons“ идеален за всички!

Като за финал

„Minecraft Dungeons“ е солидна основа за наистина добър Action-RPG, но просто не отговаря на игрите, от които е вдъхновен. Подробният свят, през който приключението ви води, прави Minecraft очевиден избор за промяна в жанра и навлизането на тази игра в него, което е доста добро начало. Така че ако търсите ролево преживяване, което обаче не изисква много бърз компютър, играта се вписва доста добре, особено ако сте нови за този тип игри. Особено в ерата на Game Pass, ако вие и вашите приятели търсите нова забавна игра – тази е за вас. В геймърския пейзаж, пълен с игри, които прекаляват с екшъна и приличат повече на филми, отколкото на игри, Dungeons може да е приятна изненада за вас!Коментари
1 коментар

фани Петрова, 2001 г.,

Публикувано на 15.04.2021

искам дая играя

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град