интересно

Начало | интересно | Първите астронавти на SpaceX ще полетят днес и можете да видите това на живо!

Първите астронавти на SpaceX ще полетят днес и можете да видите това на живо!

Аз детето | 2020-05-27

Първите астронавти на SpaceX ще полетят днес и можете да видите това на живо!

Знаете ли, че днес ще има едно доста значимо и важно космическо събитие! Астронавти ще полетят в космоса! Да, знаем, че няма да е за първи път, но ще са първите, които ще бъдат изпратени от компанията на Илон Мъск. SpaceX ще изведе в Космоса капсулата „Crew Dragon“ с двама астронавти на НАСА. Те ще се отправят към Международната космическа станция. Всичко това ще се случи с помощта на ракетата „Falcon 9“ и дори и само с тези думи вече ни звучи вълнуващо! А на вас?

Миналата седмица SpaceX планираше да пусне още 60 спътника „Starlink“, които често се виждат да прелитат над небето и у нас, но заради настъпваща тропическа буря компанията реши да забави сателитната мисия и да се съсредоточи върху мисията „Demo-2“. Както подсказва името „Demo-2“ ще бъде вторият път, когато SpaceX пуска капсулата „Crew Dragon“ към космическата станция. На „Demo-1“, изстреляна през 2019-а, обаче нямаше човешки екипаж на борда. Този път на борда ще има хора – астронавтите Боб Бенкън и Дъг Хърли. „Demo-2“ е приоритет и на двете компании, като космическата агенция на САЩ дори счита, че това е „мисия от съществено значение“.

Събитието по изстрелването на ракетата с астронавти на борда се очакваше с голямо нетърпение от много хора, дори и само от любопитни. Хиляди хора бяха планирали да присъстват на място, за да гледат историческото изстрелване. Заради коронавируса сега това няма да е възможно. От друга страна това носи късмет за много от нас, които са далеч от САЩ, защото НАСА реши все пак да покаже историческото събитие онлайн. Така всички на планетата ще могат да гледат изстрелването на ракетата съвсем на живо. Кога друг път ще имате тази възможност! Събитието ще се случи точно в 20 часа българско време, така че не забравяйте днес в 20 часа да се върнете тук и да го наблюдавате. Сигурни сме, че ще е доста интересно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град