сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Симпатична кексчена елхичка

Симпатична кексчена елхичка

Аз детето | 2015-12-16

Симпатична кексчена елхичка

Надяваме се, че ние не сме единствените, които са в коледна треска и измислят какви ли не щури украси за Коледа у дома или в училище. Надява ме се, че не сме единствените, които искат да направят най-шарената, празнична и оригинална украса. За всички вас, които имате предколедна треска като нас, предлагаме една интересна и оригинална елхичка, която да направите. С нея след това можете да украсите бюрото си, трапезата на Бъдни вечер, а защо не дори чина си в училище. Прави се толкова лесно, като детска игра, но пък е изключително ефектна и интересна.

Необходими материали:

  • бял картон
  • ножица
  • тиксо
  • хартиени форми за кексчета, нека са шарени

Как се прави:

Най-напред сгънете картона като конус и залепете краищата с тиксо много добре, така че да се задържи в тази форма. След това изрежете единия край с ножица. Този, който не е тънък и остър, за да може да прилича на елха и да стои прав. След това вземете хартиените формички за кексчета и изрежете дъното на всяка много внимателно.

Не бива да нарушавате много целостта им. Просто хващате от едната страна, правите разрез колкото да стигнете до дъното и го изрязвате само него. След това нанизвате така изрязаните формички на конуса от картон. Като не забравяйте да залепвате всяко ново парче от елхата с малко тиксо за картона, за да не се разместят. Така нанизвате каквито ви харесват и колкото ви харесват. Разбира се най-добре е да са плътен слой, за да не се вижда картонът отдолу.

Това е всичко! Вече имате сладка елхичка. Ако случайно ви останат изрязани форми за кексчета, можете да направите и подобна картичка.

Просто върху картон залепете с тиксо или лепило по подобен начин формичките и украсете като кексчета. Ако пък и ви останат неизрязани формички, можете направо да си направите сладки кексчета по любимата ви рецепта. И накрая знаете ли, можете да подарите всичко това на скъп за вас член на семейството или приятел. Всеки би се зарадвал на такъв интересен „кексчен“ подарък.

Още идеи за Коледа можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град